De Amerikaanse beursexpert Mark Tepper ziet de brede S&P 500-index de komende maanden als een belangrijke indicator voor de Amerikaanse verkiezingen.

Als de S&P 500 in de aanloop naar november verder stijgt, is dat gunstig voor de kansen van president Trump.

Tepper verwacht dat Trump de verkiezingen zal winnen.

Topman Mark Tepper van de Amerikaanse vermogensbeheerder Strategic Wealth Partners denkt dat Donald Trump uiteindelijk zal zegevieren bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november. Mocht dat niet zo zijn, dan doen beleggers er verstandig aan hun aandelenportefeuilles anders in te richten.

Tegenover Fox Business zei Tepper woensdag dat aandelenmarkten per saldo positief zijn over het ‘pro-business’ beleid van Trump: “Daarom is de aandelenmarkt met gemiddeld 15 procent per jaar gestegen sinds hij president werd.”

Als de Democraat Joe Biden de verkiezingen wint in november, komt er een verkoopgolf van aandelen in de VS, denkt Tepper. De verwachting is dat Biden belastingenverhogingen zal doorvoeren waar Wall Street weinig trek in heeft.

Volgens de beursexpert kun je vrij eenvoudig inzicht krijgen omtrent de verwachting van aandelenbeleggers over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De prestatie van de brede Amerikaanse S&P 500-index tussen augustus en de verkiezingen van november is daarbij bepalend.

S&P 500 is de komende maanden een verkiezingsindicator

Bij voorgaande verkiezingen bleek een positieve ontwikkeling van de S&P 500 in de vier maanden voorafgaand aan de presidentsverkiezingen een zeer sterke aanwijzing dat de partij van de zittende president zou winnen, aldus Tepper.

Als de S&P 500-index een neerwaartse beweging laat zien in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van november, duidt dat op een overwinning van Biden. In dat geval gaat Tepper zijn aandelenposities anders inrichten. Volgens de beursexpert kunnen beleggers bij winst van Biden beter kiezen voor bedrijven die zich bezig houden met duurzame energie, aangezien Biden daar veel geld aan wil besteden in zijn klimaatplan.

Lees ook op Business Insider

Tepper suggereerde dat cannabisbedrijven ook interessant kunnen zijn voor beleggers, als Biden wint. Hij verwacht dat het legale gebruik van medicinale wiet onder een Democratische president meer ruimte krijgt.

Per saldo denkt Tepper echter dat Trump de verkiezingen wint: “Ik verwacht dat er een stille meerderheid is die Trump zal steunen en dat Trump de komende vier jaar president blijft.”

LEES OOK: Waarom het zo belangrijk is om weg te blijven van ‘verliezers’, als je in aandelen belegt