“In de wereld van vandaag moet je jezelf ontwikkelen om vervolgstappen in je carrière te kunnen maken, dat gaat je manager niet doen.”

Deze wake-up call staat in het boek ” The New Rules of Work“. De auteurs van het boek zijn de oprichters van de The Muse. Deze website stond in november 2016 op de zestiende plek van de ” Deloitte’s 2016 Technology Fast 500 list“.

Mensen die promotie willen maken, wachten vaak te lang met het bespreken van hun wensen binnen het bedrijf. Het gevolg hiervan is dat de carrière van deze mensen stil komt te staan.

Werk nu aan je toekomstige vaardigheden

De auteurs van het boek komen met een simpele strategie om hier verandering in te brengen. Blijf altijd zoeken naar vacatures die je leuk lijken, voor nu of in de toekomst. Kijk dan ook vooral naar de vaardigheden die je nodig hebt voor de baan, zoek daarbij expliciet naar de vaardigheden die vereist zijn, maar die je nog niet hebt.

Op die manier kom je erachter welke stappen je nog moet maken om verder te komen in je carrière.

Hou in gedachte dat deze strategie werkt, ook als je super gelukkig bent in je huidige baan. Er komt een moment dat je een volgende stap wil maken of in ieder geval een nieuwe uitdaging, misschien wel binnen hetzelfde bedrijf. Het is goed om je hierop voor te bereiden.

" Professionals laten geen jaren voorbij gaan zonder na te denken over een volgende stap, het verloop van hun carrière staat altijd bovenaan de prioriteitenlijst'', aldus de auteurs.

Kijk om je heen

LinkedIn in de gaten houden en kijken wat de mensen uit je netwerk allemaal doen, wordt ook sterk aangeraden. Zoek mensen die een baan hebben die jij ook wel zou willen, vervolgens kan je achterhalen welke vaardigheden en ervaringen deze mensen hebben.

Als je al dat soort informatie voor jezelf duidelijk hebt, kan je stappen zetten om aan jezelf te werken. Denk aan cursussen volgen, vrijwilligerswerk doen en conferenties bijwonen.

"Een proactieve houding gaat je naar een hoger niveau brengen en maakt het verschil met een gemiddelde werknemer'', aldus de auteurs.