Value8 is officieel in overtreding omdat het nog altijd geen  gecontroleerde jaarrekening heeft gepubliceerd. Dat moet  eigenlijk binnen vier maanden als het boekjaar is afgelopen. De investeringsmaatschappij van Peter Paul de Vries overtreedt daarom de regels van goed ondernemingsbestuur.

Nu moet er binnen zes maanden als nog een gecontroleerde jaarrekening komen, anders krijgt Value8 een waarschuwing of een boete. Dat stelt een woordvoerder van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) tegen De Telegraaf.

De AFM wil niet specifiek bevestigen dat Value8 de regels overtreedt, maar bevestigt wel dat er binnen vier maanden een gepubliceerde jaarrekening moet liggen. De boete kan oplopen tot miljoenen euro’s. Value8 wil niet op de situatie reageren.

Enige tijd terug zag Value8 zich gedwongen om de publicatie van het jaarverslag uit te stellen, vanwege ophef rondom trustkantoor BK Group. Die partij, waarin Value8 een belang heeft, zou mogelijk meegewerkt hebben aan belastingontduiking en witwaspraktijken. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

Value8 kwam dus met ongecontroleerde cijfers naar buiten, waarbij het niet lukte om binnen de wettelijke termijn van vier maanden na het sluiten van het boekjaar een accountantsstempel te verkrijgen.