Een vliegvakantie kan verrassend duur zijn, als je met de taxi van het vliegveld nog naar je hotel in de stad moet reizen. Als je niet oppast kan deze rit je tot wel 432 euro kosten, berekende reiswebsite Reistijger.nl.

De website bekeek de prijzen van taxiritten van vliegvelden naar hoofdsteden in Europa en stelde een top 10 duurste en goedkoopste ritten samen. Hieronder staan de duurste taxiritten in Europa.

De twee koplopers verdienen een kanttekening, want deze steden hebben geen eigen vliegvelden. Sterker nog, je moet met de taxi nog een landsgrens over om in de stad te komen. Dat verklaart waarom ze zo duur zijn.

Bij de overige acht steden liggen de prijzen relatief dichtbij elkaar. De rangschikking valt enigszins te verklaren door het feit dat de steden waarop gevlogen wordt van zichzelf al vrij duur zijn.

Ook speelt afstand een rol, want Oslo (123 euro) ligt bijvoorbeeld 49 kilometer verwijderd van het vliegveld.

Toch staat Kopenhagen (74 euro) op de vijfde plaats van duurste ritjes, terwijl het vliegveld tegen de stad aan ligt. Dat de Deense hoofdstad op de lijst staat, komt door de hoge kilometerprijs.

Amsterdam (62 euro) staat op de tiende plaats van duurste taxiritten.

Geld besparen: vlieg naar deze steden of boek een Uber

Het kan natuurlijk ook andersom: waar is het het goedkoopst om met een taxi van het vliegveld naar het centrum van de hoofdstad te reizen? Dan komen de volgende bestemmingen voorbij.

Als laatste geeft Reistijger nog een kleine tip mee: neem een Uber als het kan. In de steden waar deze dienst actief is, is het eigenlijk altijd goedkoper dan een reguliere taxi. Gemiddeld betaal je bijna een derde minder door een rit te boeken in de app dan op het vliegveld een taxi aan te houden, aldus de reissite.

LEES OOK: Overboeking, smerige hotelkamer, geluidsoverlast… 7 do’s en don’ts om je beklag te doen over je vakantie