• Werknemers van Twitter moeten voor donderdagmiddag laten weten of ze bereid zijn om harder te gaan werken voor het sociale medium. Anders moeten zij vertrekken.
  • Deze nieuwe aankondiging van Musk kan voor een verdere leegloop van personeel zorgen.
  • In een verplicht te ondertekenen formulier staat dat de medewerkers moeten beloven om “lange dagen op hoge intensiteit” te gaan werken.
  • Lees ook: Mediabureau GroupM raadt grote adverteerders ook aan om Twitter even te mijden

Werknemers van Twitter moeten voor donderdagmiddag laten weten of ze bereid zijn om harder te gaan werken voor het sociale medium. Anders moeten zij vertrekken. In een verplicht te ondertekenen formulier staat dat de medewerkers moeten beloven om “lange dagen op hoge intensiteit” te gaan werken. De nieuwe eigenaar Elon Musk stuurde hierover rond middernacht lokale tijd een e-mail naar het personeel, melden Amerikaanse media.

“Als je zeker weet dat je deel wilt uitmaken van het nieuwe Twitter, klik dan ja op onderstaande link”, staat in de e-mail van Musk. “Twitter zal extreem hardcore moeten zijn. Alleen uitzonderlijke prestaties zullen een voldoende opleveren.” Iedereen die zich hier niet op toelegt, moet vertrekken en krijgt een ontslagvergoeding van drie maanden.

Deze nieuwe aankondiging van Musk kan voor een verdere leegloop van personeel zorgen. Sinds zijn overname eind vorige maand heeft de miljardair al de helft van het personeel van Twitter ontslagen. Verder schrijven media dat software-engineers van het platform die hun nieuwe baas tegenspreken ook ontslagen worden.

De eerste periode van Musk bij Twitter verloopt roerig. Zo werd de introductie van de nieuwe abonnementsdienst Twitter Blue een chaos. Daarbij krijgen betalende gebruikers een blauw vinkje. Dat was tot voor kort voorbehouden aan gebruikers waarvan Twitter zeker wist dat zij het waren. Na de introductie maakten veel mensen gebruik van het blauwe vinkje door hun naam aan te passen zodat die leek op die van een bedrijf of bekendheid. Na enkele dagen sloot Twitter de aanmeldingen voor Twitter Blue.

LEES OOK: Elon Musk is overwerkt: ‘Hoe ik mezelf martel is next level’, zei hij op de G20-top