De Amerikaanse beurzen lieten woensdag opnieuw een goed herstel zien, na de eerste ‘post-brexit-winsten’ een dag eerder. De keuze van de Britten om uit de Europese Unie te stappen zorgde pas nog voor fikse koersverliezen, maar de rust op de financiële markten lijkt terug te keren.

De Dow-Jonesindex sloot 1,6 procent hoger op 17.694,68 punten. De bredere S&P 500 steeg 1,7 procent tot 2070,77 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 1,9 procent en kwam uit op 4779,25 punten.

Beleggers speculeren er nu onder meer op dat overheden steunmaatregelen zullen nemen om de negatieve gevolgen van de brexit te verzachten. Ook is volgens handelaren de kans toegenomen dat de Federal Reserve wel eens lang kan gaan wachten met een renteverhoging en wordt zelfs een renteverlaging niet uitgesloten.

Nike, dat dinsdag nabeurs met cijfers kwam, ging aan kop in de Dow met een plus van 3,8 procent. Andere bedrijven die het goed deden waren onder meer creditcardmaatschappij American Express, farmaceut Merck en bank JPMorgan Chase.

Zelfs luchtvaartmaatschappijen koersten behoorlijk hoger, ondanks de aanslag op luchthaven Atatürk in Istanbul.

Plus voor oliereuzen

Oliereuzen Chevron en ExxonMobil kregen er respectievelijk 1,8 en 1,7 procent bij. De aandelen waren extra in trek doordat de olieprijzen stevig opveerden na het naar buiten komen van nieuwe cijfers over de Amerikaanse olievoorraden.

Verder werd bekend dat Canadian Imperial Bank of Commerce het Amerikaanse PrivateBancorp overneemt in een deal ter waarde van 3,8 miljard dollar. De beurswaarde van PrivateBancorp groeide daarop meer dan 23 procent. Ook Diamond Resorts won zoveel, nadat bekend was geworden dat investeerder Apollo Global het vakantiebedrijf overneemt.

Pijpleidingbedrijf Energy Transfer pluste met 2 procent, nadat het zijn voorgenomen fusie met branchegenoot Williams Cos had afgeblazen. Met die fusie was bijna 33 miljard dollar gemoeid.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3 procent tot 49,26 dollar en Brentolie klom 2,7 procent tot 49,89 dollar per vat. De euro noteerde een stand van 1,1105 dollar, tegen 1,1105 dollar bij het slot van de Europese handel eerder op de dag.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl