Het kan behoorlijk moeilijk zijn om een origineel cadeau te bedenken, zeker in deze tijd van Sinterklaas en Kerstmis. Maar geen nood, via het Nederlandse cryptobedrijf Coingarden kun je nu een origineel presentje geven: een pakketje cryptomunten.

Het zogenoemde Cryptokado is verkrijgbaar in de eigen webshop voor een bedrag tussen de 15 en 100 euro. Bestellen is doodeenvoudig en de winkel accepteert iDeal. Het idee is overigens niet nieuw, aangezien bit4coin al langer een cadeaukaart aanbiedt.

Als gulle gever opteer je voor een digitale of fysieke cadeaukaart. “Je kunt kiezen uit een digitale cadeaubon die je gelijk ontvangt in je e-mail. Leuker is het, om te gaan voor de fysieke cadeaukaart die je in de schoen kunt stoppen of onder de boom kunt leggen. Speciaal daarvoor zijn er 500 ‘limited edition’ cadeaukaarten gemaakt”, aldus het bedrijf in een persbericht. Deze fysieke kaart is alleen verkrijgbaar voor 25 euro.

Gelukkig is het tegoed op de kaart – of die nu digitaal of fysiek is – in euro’s en niet in bitcoin of een andere munt. Anders zou het risico toch bestaan dat je cadeau bij overhandiging plots een stuk minder waard is.

De ontvanger maakt een account aan bij Coingarden en verzilvert het tegoed vervolgens voor cryptomunten. De keuze is vooralsnog beperkt tot bitcoin, ethereum en ripple. De cryptokenners van Bitcoinspot.nl wijzen erop dat je de verzilverde cryptomunten niet kunt opnemen, maar alleen terugwisselen naar euro’s.

'We willen de drempel verlagen'

Coingarden noemt zichzelf 'het platform om veilig cryptocurrencies te kopen zonder technische kennis' en wil cryptomunten bekender maken bij een breder publiek.

“Met Cryptokado willen we de drempel verlagen voor mensen die graag Bitcoin zouden willen hebben, maar eigenlijk niet zo goed weten waar te beginnen. Met onze cadeaukaart heb je binnen vijf minuten een account en je eigen cryptoportefeuille”, aldus medeoprichter van Coingarden Wouter Vonk. “En het is weer iets anders dan het gebruikelijke staatslot. Bovendien blijft dit ook na 31 december spannend.”

Vonk begon met Coingarden in 2017 samen met Pieter Poorthuis. De twee werkten beiden een aantal jaar bij cryptobetaalplatform BitPay. Ze zijn circa vijf jaar actief in de branche.

LEES OOK: Crypto-experts stellen hun eindejaarsvoorspelling voor de bitcoinkoers alweer naar beneden bij – maar denken nog steeds aan $14.000