Het gat tussen de huidige bitcoinkoers en de verwachte waarde van de cryptomunt aan het eind van het kalenderjaar wordt steeds kleiner.

De cryptovaluta-experts van de Australische vergelijkingssite Finder.com.au hebben hun voorspelling voor de bitcoinkoers op 31 december opnieuw naar beneden bijgesteld.

Vorige maand verwachtten ze nog een waarde van 19.763 dollar aan het eind van het jaar, nu gaat het nog om 14.289 dollar.

In januari voorspelde de site zelfs een eindejaarskoers van 44.558 dollar, in mei was het met 30.925 dollar al een stuk minder.

Het Cryptocurrency Predictions-rapport voor augustus is opgesteld door negen crypto-experts van vergelijkingssite finder. Je kunt hier lezen wie de kenners zijn en welke munten ze bezitten.

Als de voorspellingen van de negen fintechleiders dit tempo volhouden, hebben ze het in december een keer bij het juiste eind.

De realiteit op dit moment is dat de bitcoin zich in 2018 bijna als een normale valuta gedraagt:

Lees ook op Business Insider

(klik voor vergroting)

bitcoin koers

Niets in de grafiek van 2018 wijst op een aanstaande stijging zoals we die in 2017 hebben gezien. De hoop is waarschijnlijk gevestigd op een langverwachte beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De toezichthouder spreekt zich naar verwachting in de komende twee maanden uit over negen voorstellen voor bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Coindesk heeft een overzicht van de deadlines voor beslissingen over die voorstellen.

De eerste van die deadlines is over negen dagen en betreft twee voorgestelde fondsen van ProShares.

Beste crypto-investeringen volgens fintechleiders

Maar terug naar het panel van Finder.com.au. De experts verwachten van bitcoin en bitcoin cash nu de zwakste groei van dertien populaire cryptovaluta waarover ze zich uitspreken: respectievelijk 74 en 63 procent.

Andere bekende namen als ripple (76 procent) en ethereum (93 procent) staan ook relatief laag op de lijst.

De grote winsten zijn volgens het panel momenteel te behalen met Digibyte, dat met 132 procent stijgt van 0,041 dollar tot 0,13 dollar, en EOS, dat met 131 procent moet stijgen.

Geen van de panelleden bezit Digibyte, twee van de experts hebben een belang in EOS.

Slechts één panellid bezit Tron, waarvan in juli nog werd voorspeld dat het met 342 procent zou stijgen tot het eind van het jaar. In de nieuwe voorspelling is die groei al hard teruggebracht tot 27 procent.

De volledige voorspelling van augustus staat op Finder.com.au.

Dit artikel verscheen eerder op Business Insider Australia.