Stijn Dierink uit Harbrinkhoek en Max van Marle uit Almelo beheren samen 20 Instagram-accounts met naar eigen zeggen bij elkaar dan 800 duizend volgers, die 20 miljoen impressies per week genereren.

Dat levert zo veel geld op, dat de twee een eigen bv willen oprichten. Daar heeft de rechter afgelopen week toestemming voor gegeven, zo meldt de regionale krant Tubantia.

Om een bv te mogen oprichten moet je normaal gesproken 18 zijn, maar Stijn en Max dienden bij de rechter een verzoek in om ‘handlichting’. Dat is een goedkeuring van de rechter om financiële verantwoordelijkheid te krijgen als minderjarige, voor zaken waar je doorgaans meerderjarig voor moet zijn.

De rechter heeft dit verzoek toegestaan en dat is mede te danken aan de goede voorbereiding van de twee jongens, die konden bogen op de ondernemerservaring van de ouders van Max. “Op hun advies hebben we in de kerstvakantie een ondernemingsplan opgesteld en dat hielp wel toen we bij de rechter zaten. We moesten allerlei vragen beantwoorden en aan het eind zei hij dat we binnen vier weken de uitslag zouden horen”, aldus Max tegenover Tubantia.

Afgelopen woensdag hebben Max en Stijn bij de notaris hun bv STAX Social Media opgericht en ze mogen verplichtingen aangaan tot 10 duizend euro per transactie.

 

De Instagram-accounts van Max en Stijn zijn thema-accounts over verschillende onderwerpen waar foto's worden gedeeld. Eén van de accounts heet Wearethisword, waar 143 duizend volgers op zitten. Daar plaatsen ze foto's en video's die ze van het internet hebben geplukt, onder het motto "collect moments not things".

 

Een andere site is Soccermentions (122 duizend volgers), een verzameling van opvallende voetbalvideo's.

Sick free kick ⚽ 😎 So dope! • Follow @soccermentions for more 📸 by Unknown

Een bericht gedeeld door Football • Soccer • Futbol (@soccermentions) op

 

Of neem: Billionswish (25 duizend volgers), een collectie met internetfoto's voor toekomstige miljonairs.

Amazing Money Goals! 💸🔥 Double tap if you like this! • Follow @billionswish for more 📸 by Unknown

Een bericht gedeeld door Luxury | Cars | Millionaires (@billionswish) op

 

Zie hier het filmpje van Tubantia waar Stijn en Max uitleg geven.

 

LEES OOK: Een 7-jarig meisje vroeg Google om een baan — ze kreeg persoonlijk antwoord van de topman

MIS OOK NIET: Deze 16-jarige sneakerkoning zet meer dan 1 miljoen dollar om