Getir bezorgt nu ook boodschappen in Leiden, Den Haag en Rotterdam. Dat maakt de Turkse flitsbezorger dinsdag bekend.

De komende maanden wil Getir ook uitbreiden naar Utrecht, Haarlem, Eindhoven, Tilburg, Delft en Breda. De bezorger startte eind mei in Amsterdam en is inmiddels ook te vinden in Amstelveen.

“De komende periode richten we ons op het aantrekken van talent en van panden om verder uit te breiden in het land”, zegt Florian Brunsting, General Manager van Getir Nederland. “Ons doel is om snel uit te breiden.”

Ook in Turkije breidt Tekir uit. Daar is ze nu actief in 81 steden. Dat is het overgrote deel van de steden in Turkije.

Uitbreiding in Europa en de Verenigde Staten

Getir is in 2015 in Istanbul opgericht. Ze wil graag uitbreiden in Europa en de VS, waar zij in november zijn gelanceerd. Eerder dit jaar streek het bedrijf ook neer in Frankrijk en Duitsland (juni), Italië en Spanje (september) en Portugal (oktober).

Dit jaar heeft Getir meer dan 1,1 miljard dollar aan investeringen opgehaald. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 7,7 miljard dollar.

Lees ook: Flitsbezorger Getir is $7,5 miljard waard na nieuwe investering – het Turkse bedrijf wil de VS veroveren

Inmiddels timmeren meerdere flitsbezorgers hard aan de weg. Zo beloven ook Gorillas en Flink in Nederland razendsnel en goedkoop boodschappen aan huis te leveren.

Ervaren investeerders zetten echter grote vraagtekens bij het verdienmodel van dergelijke bezorgdiensten. Het runnen en bevoorraden van minimagazijnen op tientallen plekken, zogeheten dark stores, in een stad kost veel geld.

LEES OOK: De werkcultuur bij flitsbezorger Gorillas is giftig, zeggen (oud)-werknemers – de CEO zou zich gedragen als een bullebak