President Trump krijgt ook in eigen land de wind van voren. Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) heeft kritisch gereageerd op de importheffingen die president Donald Trump dreigt op te leggen op buitenlandse auto’s.

GM wijst op negatieve consequenties

Volgens GM kunnen de importheffingen leiden tot banenverlies bij het bedrijf in de Verenigde Staten en ondermijning van de concurrentiepositie ten opzichte van buitenlandse rivalen.

Het bedrijf liet weten dat vanwege de heffingen het mogelijk zijn aanwezigheid op de Amerikaanse thuismarkt zal moeten afbouwen. GM is het grootste autoconcern van de VS. Ook kunnen de tarieven leiden tot vergelding door andere landen en dreigen de VS geïsoleerd te raken van de wereldwijde markt, aldus GM.

GM deed de verklaringen bij het Amerikaanse ministerie van Handel. Washington is momenteel bezig met een onderzoek of de import van buitenlandse auto’s een risico vormt voor de nationale veiligheid.

Ook Harley-Davidson dreigt met verplaatsen productie

Eerder deze week zei motorfietsenbouwer Harley-Davidson nog dat het een deel van zijn productie in de VS gaat verplaatsen naar het buitenland in verband met de extra importheffingen van de Europese Unie op Harleys. De Europese importheffingen op een reeks Amerikaanse producten waaronder Harleys zijn een vergeldingsmaatregel voor de staal- en aluminiumheffingen van Trump.

Lees verder: