Velen vragen het zich af, maar niemand weet het precies. Wat is er aan de hand met het haar van de Amerikaanse president Donald Trump?

Maar, de wereld is een stapje dichter bij de waarheid. Dankzij een video.

Op camera is vastgelegd hoe de president afgelopen vrijdag de trap van zijn Air Force One oploopt om naar Mar-a-Lago, zijn resort in Florida, te vliegen. Het waait die dag en Trump wordt verrast door een vlaag tegenwind die de kale stukken van z’n hoofd zichtbaar maakt. Voor een paar seconden.

De video worden niet door iedereen als geloofwaardig beschouwd, maar lijkt van Reuters afkomstig te zijn en werd gedeeltelijk gerepost op YouTube door The Stranger, een wekelijks nieuwsblad uit Seattle.

Foto’s die die dag zijn genomen lijken overeen te komen met de video.

Het kale achterhoofd van Trump doet een oud gerucht herleven. Velen - waaronder een chirurg die haartransplantaties uitvoert en door Business Insider over dit onderwerp werd geïnterviewd in 2015 - speculeren dat Trump in de jaren 80 of 90 een haartransplantatie heeft ondergaan.

Tijdens deze transplantaties wordt haar van de zij- en achterkant van het hoofd boven op het hoofd geplaatst. Op een of andere manier is dit haar beter bestand tegen hormonen die haarzakjes aantasten en haaruitval veroorzaken.

Het is onduidelijk welke technieken werden gebruikt in de jaren 80 en 90. Het is goed mogelijk dat, als Trump inderdaad haar heeft laten transplanteren, er hele stroken van de achterkant naar de bovenkant zijn verplaatst. Dat kan de kaalheid op zijn achterhoofd verklaren en een reden zijn voor zijn relatief lange haar.

Trump schijnt ook een medicijn tegen haaruitval, finasteride, te slikken. Dit wordt vaak voorgeschreven aan patiënten na haartransplantaties, om verdere uitval te voorkomen.

Dit is wat we vooralsnog weten over het haar van Trump. Tot een nieuwe windvlaag meer onthult.