Speciaal aanklager Robert Mueller heeft vragen over tweets van president Donald Trump. Het gaat om tweets waarin de Amerikaanse president zich in sterke bewoordingen uitliet over mensen die direct en indirect te maken hebben met het Ruslandonderzoek, zo meldde The New York Times maandag.

De krant heeft een vragenlijst gepubliceerd die in grote lijnen weergeeft wat Mueller zoal aan Trump gaat vragen tijdens een één-op-één-gesprek.

Zo wil de speciaal aanklager graag weten wat de president in gedachten had, toen hij twitterde over de voormalig FBI-baas James Comey, de Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions en de voormalig adjunct-directeur van de FBI Andrew McCabe, aldus The Times.

Tweets waarover Mueller meer wilt weten:

  • Een veeg uit de pan van Trump: Comey “kan maar beter hopen dat er geen opnames zijn van onze gesprekken voordat hij naar de pers lekt”. Trump plaatste deze opmerking na de onthulling dat Comey zijn gesprekken met Trump had vastgelegd.
  • Trumps tweet die suggereert dat Comey’s rol in het onderzoek naar de e-mails van Hillary Clinton onderzocht moet worden.
  • Trumps aanhoudende kritiek op Andrew McCabe, de adjunct-directeur van de FBI die in maart werd ontslagen, slechts een paar dagen voor zijn pensioen. Trump bombardeerde dit in een tweet als ‘een geweldige dag voor de democratie‘.
  • Trumps tweet over Jeff Sessions die zich ‘heel zwak’ zou hebben opgesteld in de e-mailaffaire rond Hillary Clinton.

De tweets van Trump haalden tijdens zijn eerste jaar als president regelmatig de krantenkoppen. Bovendien gaven ze een kijkje in de verwikkelingen van het Witte Huis.

LEES OOK: Donald Trump staat op het punt om iets te presteren wat geen enkele president na de Tweede Wereldoorlog is gelukt