Voormalig president Donald Trump blijft beweren dat de presidentsverkiezingen van 2020 oneerlijk zijn verlopen.

Trump claimt dat zijn aanhangers de komende verkiezingen zullen negeren, als de Republikeinen zijn beweringen over verkiezingsfraude niet steunen.

“Republikeinen zullen niet stemmen in ’22 of ’24 als de claims niet worden geadresseerd”, zei hij woensdag.

Voormalig president Donald Trump beweert dat zijn aanhangers toekomstige Amerikaanse verkiezingen zullen negeren, als de Republikeinse partij niet ingaat op zijn ongegronde beweringen dat de presidentsverkiezingen van 2020 van hem zijn gestolen.

“Als we de verkiezingsfraude van 2020 (die we grondig en overtuigend hebben gedocumenteerd) niet oplossen, zullen de Republikeinen niet stemmen in ’22 of ’24,” zei Trump in een verklaring die woensdag naar zijn aanhangers is gemaild.

“Dit is het allerbelangrijkste dat de Republikeinen moeten doen.”

Sinds hij in januari vertrok uit het Witte Huis, is Trump blijven beweren dat de presidentsverkiezingen van 2020 door verkiezingsfraude zijn beslecht in het voordeel van de Democraat Joe Biden.

Er is echter geen bewijs opgedoken om zijn beweringen te ondersteunen. Verkiezingsfunctionarissen noemen de verkiezing "de veiligste in de Amerikaanse geschiedenis."

Rechters hebben in totaal meer dan 50 rechtszaken afgewezen die door Trump en zijn campagneteam waren aangespannen, in een poging om de verkiezingsuitslag in zijn voordeel uit te laten pakken.

Diverse controles in Republikeinse staten, waaronder een controle in Arizona met meer dan 2 miljoen stembewijzen, hebben geen enkel bewijs van kiezersfraude aan het licht gebracht.

Intussen blijft Trump suggereren dat hij in 2024 mogelijk weer aan de presidentsverkiezingen meedoet. Ook denkt Trump dat de Republikeinse partij de controle over het Congres kan terugwinnen tijdens de tussentijdse verkiezingen van 2022.

Het feit dat Trump erop blijft aandringen dat de Republikeinen prioriteit geven aan zijn theorieën over kiezersfraude, legt ook de verdeeldheid binnen de partij bloot over de aanpak van de tussentijdse verkiezingen van 2022.

Twee Republikeinse functionarissen drongen er deze week op aan om Democratische kandidaten te ondersteunen tijdens de tussentijdse verkiezingen van volgend jaar. Hun argument hiervoor is dat Trumps "samenzweringstheorieën en leugens over gestolen verkiezingen" ertoe hebben geleid dat de partij is overgenomen door "pro-Trump-extremisten."

Republikeinse strategen hebben ook gesuggereerd dat de claims van Trump over kiezersfraude afgelopen januari de opkomst van Republikeinse kiezers hebben beïnvloed tijdens de verkiezingen voor senaatszetels in Georgia, meldde NPR. Daarbij verloren de Republikeinen de controle over de Senaat.

LEES OOK: 7 opmerkelijke onthullingen over Donald Trump uit het nieuwe boek van zijn voormalige woordvoerster