President Donald Trump liet zich donderdag uit over de gezondheid van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

“Kim Jong-un verkeert in goede gezondheid. Onderschat hem nooit!”,  tweette Trump.

Critici vielen over Trump heen en vonden het ongepast dat de president zich druk maakte over de gezondheid van de Noord-Koreaanse dictator, terwijl de coronapandemie de VS teistert.

President Donald Trump gaf donderdag in een tweet aan dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in goede gezondheid verkeert. Daar kwam de nodige kritiek op.

“Kim Jong-un verkeert in goede gezondheid. Onderschat hem nooit!”,  tweette Trump. 

Critici vielen over het feit dat Trump zich publiekelijk bekommert om de gezondheid van Kim, die als een tamelijk repressieve dictator wordt beschouwd, terwijl de Verenigde Staten zelf worstelt met een gigantische gezondheidscrisis. 

Het aantal officieel vastgestelde doden als gevolg van de corona-uitbraak in de VS nadert de 200.000.

Lees ook op Business Insider

 

Het is niet helemaal duidelijk waarom Trump zich donderdag geroepen volgde om een tweet over de gezondheid van Kim de wereld in te sturen. De afgelopen maanden circuleerden er wel geruchten dat het niet goed ging met de gezondheid van de Noord-Koreaanse leider.

Nieuw boek gaat in op Trumps relatie met Kim Jong-un

Deze week verschenen in de VS voorpublicaties van een nieuw boek van journalist Bob Woodward over Trump in het Witte Huis, getiteld ‘Rage’.

In het boek zegt Trump over zijn relatie met Kim: “Hij vindt me aardig en ik mag hem. We kunnen het goed vinden. Dat betekent niet dat ik naïef ben, dat ik denk dat het allemaal fantastisch wordt. Hij is een harde en hij is slim, erg slim”, vertelde Trump aan Woodward, met wie hij in totaal achttien keer sprak.

Volgens Trump is Kim zeer openhartig tegen hem: “Ik weet alles van hem. Hij vermoordde zijn oom en liet het lichaam op een trap leggen waar senatoren voorbij kwamen. Het hoofd was afgehakt en lag op de borst. Denk je dat dat hard is? En dan zeggen ze dat de politiek in dit land hard is”, zei Trump volgens Woodward.

Trump had de afgelopen jaren diverse keren een ontmoeting met Kim om te spreken over denuclearisatie van Noord-Korea. Op dat vlak zijn er vooralsnog geen concrete resultaten geboekt.

LEES OOK: 8 schokkende claims uit het nieuwe boek van Watergate-journalist Bob Woodward over Donald Trump