De topontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un in het Capella hotel op het Singaporese eiland Sentosa lijkt voorspoedig te zijn verlopen.

De Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider hebben dinsdag een overeenkomst ondertekend. De inhoud daarvan bleef echter nog onbekend.

“Wij zijn erg blij met wat vandaag is gebeurd”, zei Trump dinsdag. “Mensen zullen onder de indruk zijn en gelukkig zijn.” Trump zal naar verwachting later dinsdag verdere informatie geven over de inhoud van de overeenkomst.

Kim Jong-un mag ook gaan uitkijken naar een bezoek aan Washington D.C. Kort na het ondertekenen van de overeenkomst zei president Trump dat hij de Noord-Koreaanse leider “zeker” zal uitnodigen voor een bezoek aan het Witte Huis. 

De Amerikaanse president had voorafgaand aan de historische ontmoeting in Singapore al laten doorschemeren dat Kim welkom zou zijn in de VS als de gesprekken positief zouden verlopen.

Trump en Kim ontmoetten elkaar in Singapore om te spreken over nucleaire ontwapening van Noord-Korea en het verlichten van economische sancties voor de Noord-Koreanen. De leiders spraken elkaar eerst enkel in het bijzijn van tolken. Na hun tête-à-tête waren er gesprekken met meer functionarissen, onder wie Trumps buitenlandminister Mike Pompeo en Kims rechterhand Kim Yong-chol.

Lees ook op Business Insider

Inmiddels hebben Trump en Kim het Singaporese eiland weer verlaten. De Amerikaanse president zal voor zijn vertrek uit Singapore nog een persconferentie geven. Naar verwachting zal hij die in zijn eentje houden.

LEES OOK: Kim Jong-un heeft een eigen wc die hij overal mee naartoe neemt