De Amerikaanse president Donald Trump lijkt te hebben toegegeven dat Rusland heeft ingegrepen in de presidentsverkiezingen van 2016. Dat deed hij in een tweet waarin hij uithaalde naar Obama. Die zou niet hard genoeg hebben ingegrepen.

“Net binnen: de regering van Obama wist lang van tevoren over de Russische inmenging in de verkiezingen. Deed er niets aan. WAAROM”, tweet Trump.

De bazen van meerdere Amerikaanse inlichtingendiensten beschuldigden de Russen formeel op 7 oktober er al van dat ze de verkiezingen probeerden te beïnvloeden.

De FBI en meerdere commissies in het congres doen onderzoek naar de mogelijke banden tussen het campagneteam van Trump en de Russen. Trump noemt deze onderzoeken een ‘heksenjacht’.

Maar op vrijdag stelde Trump in een interview op Fox News dat Obama ‘wist van Rusland lang voor de verkiezingen, en hij deed er niets aan’. “De CIA gaf hem de informatie lang voor de verkiezingen. De vraag is: als hij die informatie had, waarom deed hij er niets aan? Hij had er iets aan moeten doen.”