Voormalig president Donald Trump richtte zich zondag tot Taylor Swift, tijdens de Super Bowl. De Amerikaanse popster was prominent aanwezig bij de finale van het American Football-seizoen, vanwege haar relatie met American football-speler Travis Kelce van de Kansas City Chiefs.

Trump gebruikte de Super Bowl om iets te doen aan de mogelijke risico’s van een politieke rol van Swift in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van november.

Sommige Republikeinen hebben de afgelopen weken afgegeven op Swift, vanwege de invloed die ze heeft op jonge kiezers. Ze beschuldigden de superster ervan een bron van het Pentagon te zijn en deel uit te maken van een ingewikkeld complot om president Joe Biden te steunen tijdens de pauze van de Super Bowl, die volgens hen is gemanipuleerd.

Swift heeft tot nu toe nog geen commentaar gegeven op deze verbale aanvallen, maar Trump deed dat zondag wel. Daarmee riskeert hij een gevecht met een aanzienlijke groep kiezers.

Trump waarschuwt Taylor Swift

De voormalige president stelde zondag op het sociale mediaplatform Truth Social dat Swift gebrek aan loyaliteit zou tonen, als ze Biden zou steunen.

"Ik was verantwoordelijk voor de Music Modernization Act die Taylor Swift en alle andere artiesten heeft geholpen. Joe Biden heeft niets voor Taylor gedaan en zal dat ook nooit doen. Het kan niet zo zijn dat ze Crooked Joe Biden, de slechtste en meest corrupte president in de geschiedenis van ons land, zou steunen en gebrek aan loyaliteit zou tonen tegenover de man die haar zoveel geld heeft opgeleverd", schreef Trump zondag.

De Music Modernization Act is een wet uit 2018 die mazen in de Amerikaanse wetgeving dichtte, zodat streamingdiensten minder makkelijk veel geld konden verdienen met nummers van artiesten.

Een woordvoerder van Swift reageerde zondag niet direct op een verzoek om commentaar van Business Insider.

Bij de vorige presidentsverkiezingen van 2020 steunde Swift de Democraat Biden, waarbij zij haar steun enkele weken vóór de verkiezingsdag uitsprak. Een paar maanden daarvoor hekelde ze Trump vanwege "het aanwakkeren van het vuur van blanke suprematie en racisme" tijdens diens presidentschap.

Met 280 miljoen volgers is het Instagram-account van Swift vele malen groter dan dat van Biden en Trump, die respectievelijk ongeveer 17 miljoen en 24 miljoen volgers op het platform hebben.

In september 2023 plaatste Swift een Instagram-post waarin ze haar volgers opriep om te gaan stemmen. Medewerkers van Biden hopen naar verluidt dat Swift samen met de president campagne gaat voeren. Voor Trump zou dat een serieus risico kunnen zijn.

LEES OOK: Donald Trump maakt geen schijn van kans bij presidentsverkiezingen, als hij de fanbase van Taylor Swift tegen zich in het harnas jaagt (Engels)