Truckbouwer GINAF uit Veenendaal is na een management buy-out weer in Nederlandse handen.

Het van oorsprong Van Ginkel’s Automobiel Fabrieken was eerder in handen van het Chinese CHTC.

GINAF gaat zich richten op de Nederlandse en Europese markt en zet in het bijzonder in op duurzaam transport.

Het management van truckbouwer GINAF heeft het bedrijf overgenomen van de Chinese eigenaar CHTC. De focus van het bedrijf komt naar eigen zeggen te liggen op innovatieve en duurzame transportoplossingen.

De overname is een initiatief van het zittende management dat bestaat uit Dirk Inia, Jan-Willem van der Krol en Michelle Yang. Mede-aandeelhouder Roeland van der Woude is aangesteld als managing director.

Het is niet bekend hoeveel geld er met de overname gemoeid is.

Chinese eigenaar investeerde in elektrische aandrijving

Het bedrijf maakt veel gebruik van DAF-componenten en werd in 1948 opgericht door de gebroeders Van Ginkel. Aanvankelijk was het alleen een onderneming in de handel en reparatie van vrachtauto’s, maar het bedrijf ontwikkelde zich tot een belangrijke speler in het bouwtransport.

Door de bouwcrisis nam CHTC de automotive tak van het bedrijf in 2011 over. De afgelopen acht jaar investeerde de Chinese eigenaar in nieuwe markten en technologie, zoals elektrische aandrijving.

Het bedrijf gaat zich richten op de Nederlandse en Europese markt en zet in op duurzaamheid en innovatie in transport.

GINAF is naar eigen zeggen de een-na-grootste leverancier van elektrisch aangedreven vrachtwagens in Nederland. Ook is het al in gesprek met diverse partijen over verdere versterking van de marktpositie.

LEES OOK: Fabrikant Nikola heeft nog geen waterstoftruck geleverd, maar is nu al $23 miljard waard