Als je ondanks de pandemie deze zomer nog in het buitenland op vakantie wil, wordt dat een stukje makkelijker.

Transavia gaat namelijk op nog meer bestemmingen vliegen.

Eerder werd al bekend dat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij vanaf 4 juni gaat vliegen op zes bestemmingen in Griekenland, Portugal en Spanje.

Daar komen op 18 juni bestemmingen bij in Spanje, Griekenland, Italië, Frankrijk, Slovenië, Kroatië, Servië en IJsland.

Transavia breidt haar vluchtschema in juni verder uit met twintig bestemmingen. Eerder werd al bekend dat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij vanaf 4 juni vanaf Amsterdam gaat vliegen op zes bestemmingen in Griekenland, Portugal en Spanje. Daar komen op 18 juni bestemmingen bij in Spanje, Griekenland, Italië, Frankrijk, Slovenië, Kroatië, Servië en IJsland.

De vluchten naar die bestemmingen vertrekken dan niet alleen vanaf Schiphol, maar ook vanaf de luchthavens in Rotterdam en Eindhoven.

Transavia verwacht dat het aantal vluchten zal stijgen van 23 per week begin juni tot 175 vluchten eind juni. In juli en augustus verwacht de luchtvaartmaatschappij weer een groot aantal vluchten en bestemmingen aan het schema toe te voegen.

Lees ook op Business Insider

Transavia benadrukt dat aan boord en op de grond de nodige hygiënemaatregelen zijn genomen om vliegen zo veilig mogelijk te maken.

De aankondiging van Transavia betekent voor Rotterdam The Hague Airport dat de luchthaven weer opengaat voor commerciële vluchten. De afgelopen tijd was het vliegveld alleen open voor zakelijk vliegverkeer en politie- en traumahelikopters. Ook konden vliegtuigen eventueel uitwijken naar de Rotterdamse luchthaven.

Volgens een woordvoerder hebben andere maatschappijen die normaliter vanaf Rotterdam The Hague Airport vliegen nog geen plannen bekendgemaakt voor hervatting van de vluchten. De plannen van Transavia zijn goed voor “misschien 10 procent” van het aantal vluchten en passagiers dat de luchthaven vóór de coronacrisis afhandelde.

Lees meer over de coronacrisis:

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl