Ton van Veen, commissaris bij Jumbo, gaat tijdelijk leiding geven aan het directieteam van de supermarktketen. Het bedrijf maakte eerder al bekend dat Frits van Eerd zich tijdelijk terugtrekt als topman van Jumbo.

Van Eerd werd onlangs vrijgelaten nadat hij een aantal dagen vastzat, omdat hij betrokken is bij een omvangrijk onderzoek naar een witwaszaak. Op meerdere plekken in Nederland werden doorzoekingen uitgevoerd in een gezamenlijk onderzoek van onder meer de FIOD en het OM. Onder meer de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther werd daarbij doorzocht.

Colette Cloosterman-Van Eerd gaat als gedelegeerd commissaris “de verbindende rol vervullen tussen de organisatie, de raad van commissarissen en de familie”, maakte het concern dinsdag bekend. Ook neemt zij tijdelijk de rol van vicevoorzitter van de raad van commissarissen op zich.

“De recente ontwikkelingen rondom Frits laten ons niet onberoerd. Vanzelfsprekend krijgt hij alle steun en respect bij het moeilijke besluit zich tijdelijk terug te trekken uit de Jumbodirectie”, zegt Karel van Eerd, voorzitter van de raad.

Jumbo zegt er verder alle vertrouwen in te hebben dat Van Veen "samen met de directie een sterk en hecht team vormt en op koersvaste wijze leiding zal geven aan ons familiebedrijf, juist in deze maatschappelijk en economisch uitdagende tijden".

LEES OOK: Van Brabantse groothandel tot supermarktimperium – hoe de familie Van Eerd van Jumbo een miljardenbedrijf maakte