• Navigatiespecialist TomTom houdt vast aan zijn omzetprognose voor dit jaar en 2023.
  • Wel waarschuwt TomTom voor onzekerheid wat betreft de macro-economische ontwikkelingen.
  • In het derde kwartaal van dit jaar heeft TomTom de omzet weten te verhogen en minder verlies geleden.
  • Lees ook: Slapen terwijl je autorijdt: dit is hoe Volkswagen de toekomst ziet

 Navigatiedienstverlener TomTom heeft het afgelopen kwartaal meer omzet in de boeken gezet. Vooral de grootste divisie Location Technology zorgde voor meer opbrengsten.

Het Amsterdamse bedrijf tornt niet aan zijn eerder afgegeven verwachtingen voor dit jaar en 2023, maar waarschuwt wel voor de macro-economische onzekerheden die wereldwijd de autoproductie in de weg zitten.

Voor 2022 rekent de navigatiespecialist op een omzet tussen de 505 miljoen euro en 520 miljoen euro en voor 2023 ligt de schatting tussen de 500 miljoen euro en 550 miljoen euro omzet. Naar verwachting is de vrije kasstroom als percentage van de groepsomzet dit jaar minus 2 procent en volgend jaar break even.

TomTom wist onlangs Hyundai Motor als grote klant binnen te slepen. Alle auto’s in Europa van de Aziatische producent zullen worden uitgerust met kaarten en verkeersinformatie van TomTom. Ook rondde TomTom in de meetperiode de eerder ingezette reorganisatie bij de kaartendivisie af. TomTom werkt ook samen met de Duitse vervoersautoriteit aan het verbeteren van de veiligheid op Duitse wegen.

Bij Location Technology, waar zakelijke dienstverlening en de navigatieproducten voor de auto-industrie onder vallen, was in het derde kwartaal sprake van 14 procent omzetgroei. Deze divisie droeg daarmee 108,3 miljoen euro bij aan de omzet van in totaal 136,3 miljoen euro.

De consumententak, die onder meer navigatiekastjes maakt, verloor 13 procent aan omzet. De divisie was goed voor 28 miljoen euro. Onder de streep resteerde een verlies van 17,8 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog een verlies van 22,5 miljoen euro.

LEES OOK: Navigatiespecialist TomTom schrapt 500 banen, 10% van het totaal