De EarthRoamer XV-HD is een extreem luxe tiny house op wielen. Er kunnen zes personen slapen in het huisje op basis van een vierwielaangedreven Ford F-750. Hij is te koop vanaf een bedrag van 1,5 miljoen euro.

Het Amerikaanse bedrijf EarthRoamer is gespecialiseerd in de productie van stoere en zelfvoorzienende expeditievoertuigen die volgens de makers in niets te vergelijken zijn met traditionele campers. De XV-HD is dan ook speciaal ontwikkeld om in welk seizoen dan ook offroad te gaan.

“De HD is ons meest innovatieve ontwerp tot nu toe”, aldus Tyler Tatro, directeur en COO van het bedrijf. “De vernieuwende constructie en systemen die we voor dit voertuig hebben gebruikt tilt comfort en functionaliteit naar een nieuw niveau.”

De 6,7-literdieselmotor van het huisje op wielen zorgt voor 330 pk en een koppel van 983 newtonmeter. Verder is het voertuig uitermate geschikt voor offroad-avonturen door de 46-inchwielen, de luchtvering achter met schokdempers, het hydraulische levelsysteem, een lier en led-lampen.

Binnenin is de HD-XV onder meer voorzien van een tweepersoons stapelbed, woonruimte, eetgedeelte, volledige functionerende keuken, een badkamer en een apart toilet. Die laatste twee hebben allebei eigen aansluitingen zodat ze tegelijkertijd gebruikt kunnen worden.


"De EarthRoamer XV-HD is ideaal voor diegenen die ongebaande paden willen verkennen zonder daar ruimte of luxe voor op te geven", zo zegt het bedrijf.


Het voertuig is voorzien van zonnepanelen en een lithium-ion-accu.


Er past meer dan 435 liter diesel in de tank waardoor het voertuig lange afstanden af kan leggen.


De XV-HD is bijna 11 meter lang, 2,60 meter breed en bijna 4 meter hoog waardoor iedereen er rechtop in kan staan en niet hoeft te buigen of bukken.


Het interieur van de wagen is 'slim ontworpen', zeggen de makers.


De fundering van het tiny house is gemaakt van een constructie van glasvezel waardoor het volgens EarthRoamer sterk én licht is.


Het interieur van de XV-HD geïsoleerd met polyethyleenschuim.


De keuken bevat een magnetron, een aanrecht en een inductiekookplaat.


De televisie is ingebouwd zodat deze geen extra ruimte inneemt.


De douche en toilet zijn gescheiden en kunnen daarom tegelijkertijd gebruikt worden.


Er zijn verborgen trappen - die ook dienst doen als opbergruimte - waarmee de reizigers hun bed kunnen bereiken.


De buitenkant van het voertuig bevat een uitschuifbare buitenkeuken en een zonnescherm met dimbare led-verlichting.


Er is ook een buitendouche om je af te spoelen voordat je je tiny house betreedt.


Vloerverwarming maakt ook de koudere nachten comfortabel.


Een touchscreen houdt gebruikers op de hoogte van de status van het voertuig, zoals de hoeveelheid resterende brandstof en opgewekte zonne-energie.


De airconditioning kan tot alleen de slaapkamer beperkt worden om energie te sparen.


De elektriciteit komt van een uitneembare hydraulische aangedreven generator.


In het huis op wielen kan bijna 950 liter schoon water en 425 liter afvalwater opgeslagen worden.


Als het voertuig niet gebruikt wordt, kunnen met één druk op een knop alle systemen worden uitgeschakeld.


De indeling van de XV-HD kan worden aangepast naar wens van de koper. Op dit moment zijn er drie van deze voertuigen in gebruik. De volgende klant kan eind 2021 met een eigen luxe tiny house op avontuur.


Lees meer over tiny houses: