Tinder lanceert een nieuwe toepassing die “smart photos” heet en je aantrekkelijkste foto’s selecteert om je profiel zo te veranderen dat je meer matches krijgt.

De toepassing laat steeds een andere foto als eerste verschijnen en analyseert dan de resultaten. Door dat constante testen kan de app vaststellen met welke foto de kans op een swipe-naar-rechts, de Tinder-versie van ‘vind ik leuk’, het grootst is.

Tinder zegt dat tests van “smart photos”  hebben geleid tot 12 procent meer matches. Dat is goed voor Tinder – gebruikers zijn tevredener met de dienst.

Tinder smart photos

Foto: Tinder

Dit is niet de enige dating-app die gebruikers helpt de beste foto’s te vinden. Coffee Meets Bagel heeft eerder dit jaar de toepassing “photo lab” gelanceerd waarmee mensen twee van hen foto’s kunnen laten beoordelen door andere gebruikers. De app gebruikte die gegevens om uit te vogelen welke foto aantrekkelijker is en dan kunnen gebruikers hun profiel aanpassen. De nieuwe toepassing “smart photos” van Tinder doet iets vergelijkbaars, maar dan geheel automatisch.

LEES OOK: Met deze simpele tip krijg je 60 procent meer reacties op dating-apps