• Volgens de Amerikaanse influencer Miss Teen Crypto kan haar generatie cryptovaluta breed geaccepteerd maken.
  • Op haar zestiende begon Randi Hipper haar zakgeld te beleggen in cryptomunten, nadat haar vader haar kennis liet maken met de bitcoin.
  • Nu wil ze met educatieve content haar generatiegenoten voorlichten over de cryptowereld.

Miss Teen Crypto is een Amerikaanse crypto-influencer die op haar zestiende begon te beleggen in de bitcoin. Ze denkt dat haar generatie, Gen Z, cryptovaluta breed geaccepteerd kan maken.

Gen Z is de generatie die na de millennials komt, met geboortejaren tussen het eind van de jaren 90 en 2010.

De achttienjarige Randi Hipper, een influencer uit New York die tienduizenden volgers heeft op sociale media, denkt dat haar generatie van digital natives gemakkelijk cryptomunten kan gebruiken.

Maar volgens Miss Teen Crypto is er wel meer voorlichting nodig. “Gen Z loopt achter op de financiële aspecten van cryptovaluta”, vertelt ze aan Insider, “maar loopt voorop qua technologie.”

"Ons hele leven maken we al gebruik van het internet en we begrijpen het idee van digitaal eigendom. We begrijpen hoe we deze technologie kunnen gebruiken. Het enige wat we nodig hebben is voorlichting over het hoe en waarom."

"We moeten meer mensen bereiken en ze uitleg geven over crypto", zegt Miss Teen Crypto. "Dat is mijn missie. Ik gebruik sociale media en produceer educatieve content om meer Gen Z'ers te bereiken."

'Ik vond de bitcoin maar saai'

Op haar zestiende belegde Hipper voor het eerst in cryptovaluta: tweehonderd dollar aan zakgeld dat ze had gespaard en wat geld dat ze voor haar verjaardag had gekregen.

Haar vader was al drie jaar met de bitcoin en cryptomunten bezig, maar dat boeide Hipper tot haar zestiende niet echt.

"Ik vond het maar saai", vertelt ze. "Ik had er geen aandacht voor. Maar een paar jaar later liet mijn vader zien hoe een bitcointransactie in z'n werk gaat."

Toen de New Yorkse erachter kwam hoe eenvoudig deze transacties op haar telefoon uitgevoerd konden worden, begreep ze naar eigen zeggen hoe revolutionair de bitcoin was.

Ook kinderen kunnen NFT's maken

Randi Hipper is bekend geworden als Miss Teen Crypto door haar tweets, Instagramposts en podcasts. Op haar kanalen praat ze met leeftijdsgenoten over hun ervaringen met cryptovaluta. Ze merkte dat haar klasgenoten weinig weten over de cryptowereld, net als de leraren op school.

Hipper is ook enthousiast over zogeheten non-fungible tokens, oftwel NFT's. Dit zijn een soort digitale echtheidscertificaten waarmee je het eigendom van een digitaal object kunt vastleggen op een digitaal logboek (een blockchain).

De afgelopen maanden baarden NFT's vooral in de kunstwereld veel opzien, met de verkoop van digitale kunstwerken voor soms tientallen miljoenen dollars.

Het grote voordeel van NFT's, zegt Miss Teen Crypto, is dat alles een NFT kan zijn. Van digitale kunst tot "je middelbare schooldiploma". En alles wordt vastgelegd op de blockchain.

Ongeacht je leeftijd kan iedereen een NFT maken, benadrukt de influencer. "Zeker Gen Z kan deze markt innemen en er nieuwe dingen mee doen", zegt de New Yorkse cryptofan. "Het is fantastisch. Ik denk dat NFT's de toekomst zijn."

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Een cryptostel wisselde virtuele NFT-ringen uit bij hun trouwerij – die zijn nu uniek vastgelegd op de blockchain