Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft vandaag eindelijk zijn piano zijn werkkamer mogen binnenhalen.

Opvallend genoeg deed Baudet dat tijdens een debat over een van zijn stokpaardjes: het trans-Atlantische handelsverdrag TTIP.

Baudet was dus, zoals de Kamervoorzitter zei, “niet aanwezig vanwege andere, zwaarwegende werkzaamheden”, zo schrijft NU.nl-journalist Edo van der Goot op Twitter.

De Forum voor Democratie-leider zegt in een reactie tegenover Business Insider dat het ophalen van de piano geen invloed heeft gehad op zijn werk:

“Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen in het debat, de vleugel kwam pas na mijn spreektijd. Ook alle interventies heb ik gewoon gedaan, ik was dus klaar. De rest kan ik terugkijken op Debatgemist

Tijdens het debat in de Tweede Kamer werd gesproken over de gevolgen die het Europees-Amerikaanse handelsverdrag zou hebben. Er werden meerdere moties van de SP, Partij voor de Dieren en ook 50Plus besproken. Forum voor Democratie is, net als een aantal andere partijen, tegenstander van TTIP en is daarnaast van mening dat er een referendum moet worden gehouden over het handelsverdrag.

De piano van Thierry Baudet is een inmiddels beroemd voorwerp door een aantal opvallende mediaoptredens. Voordat Baudet bekend werd als politicus, poseerde hij al eens op de vleugel voor een foto. Later gaf hij voor de VPRO een rondleiding door zijn huis in Amsterdam en speelde hij een stukje voor op zijn piano.

Het is niet de eerste keer dat een Tweede Kamerlid een piano meeneemt. PvdA'er Klaas de Vries had er ook een, maar die was elektrisch en kon dus met koptelefoon op worden gespeeld.

LEES OOK: 4 nu al legendarische momenten van Thierry Baudet als Kamerlid