Iedereen kent Theo Hiddema natuurlijk al als opvallende advocaat. Binnenkort zal Nederland nog meer van hem gaan zien.

Want Hiddema gaat de politiek in.

Hiddema is de nummer 2 op de lijst van Thierry Baudets partij Forum voor Democratie. En aangezien de partij 2 zetels heeft gehaald in de verkiezingen, betekent dat dat Hiddema zichzelf binnenkort Tweede Kamerlid mag noemen.

Even los van of je het met hem eens bent of niet, het belooft in ieder geval een bijzondere vertoning te worden. Een kort overzicht.


Hiddema heeft als advocaat veel kennis van de wet. En dat straalt hij ook uit.

Theo Hiddema


Hiddema is van plan de Tweede Kamer wat slimmer te maken. Het huidige parlement wordt volgens hem 'bevolkt door veel domme mensen', zei hij eerder dit jaar tegen Paul van Liempt.

Theo Hiddema


Al tientallen jaren speelt veel van het dagelijkse leven zich af op een computer, ook in de Tweede Kamer. Van de ietwat anachronistisch ogende Hiddema hoef je zoiets niet te verwachten. Geen scherm te vinden in zijn kantoor.


De advocaat is zeer geoefend spreker, die plotseling bijzonder venijnig uit de hoek kan komen.


Hiddema voelt zich duidelijk al zeer thuis op het Binnenhof, bleek toen hij daar eerder dit jaar was. “Ik zweef, net alsof ik een paar kilo lichter ben geworden.”


Vrijdag mocht Hiddema een kijkje nemen op zijn nieuwe werkplek in Den Haag. Wat hem opviel? "Er wordt hier mooi gepoetst, goed gesoigneerd. Spekgladde vloeren. Het staat er heel proper bij."


LEES OOK: ‘Veel mensen vinden een vertrek uit de EU erg beangstigend’