Afgelopen zondag werd een klassieke Porsche 911 Carrera 2 gestolen in de Spaanse stad Benicassim.

Toevallig stond er een Tesla Model 3 vlakbij geparkeerd. De veiligheidscamera’s van de Tesla legden de diefstal vast.

De video werd gemaakt met behulp van de Sentry Mode, waarbij camera’s geactiveerd worden als sensoren verdachte activiteit buiten de auto waarnemen.

De Porsche is maandag teruggevonden, nadat de auto werd herkend via sociale media.

De Sentry Mode waarmee elektrische auto’s van Tesla zijn uitgerust is bedoeld om inbraken, beschadigingen en andere externe bedreigingen vast te leggen. Als de Sentry Mode is ingeschakeld, blijven de externe camera’s van een Tesla actief wanneer de eigenaar niet bij de auto is.

De Sentry Mode is onderdeel van de Model X, de Model S en de Model 3, maar kan ook andere auto’s bewaken, zo bleek afgelopen weekend.

Op zondag stalen twee personen in de Spaanse stad Benicassim een Porsche 911 Carrera 2. De dieven waren zich er niet van bewust dat de Porsche geparkeerd stond naast een Tesla Model 3 die werkte met de Sentry Mode. Het hele incident werd vastgelegd door de camera’s van de Tesla.

Lees ook op Business Insider

Autosites Motorpasion en Autoblog berichtten als eerste over dit verhaal. Business Insider heeft de details kunnen verifiëren via een politieverslag.

Jose Saez-Merino, de eigenaar van de Tesla Model 3 die de diefstal van de Porsche vastlegde, heeft een video op sociale media geplaatst waarin te zien is dat twee deels gemaskerde personen de Porsche van z’n parkeerplaats weghalen.

Saez-Merino heeft de video gedeeld de plaatselijke autoriteiten en deed een oproep via sociale media met een beschrijving van de gestolen Porsche.

Binnen een dag is de Porsche gelokaliseerd in een voorstad van Valencia, vertelde Saez-Merino aan Business Insider.

De bestuurder van een bestelbus herkende de blauwe Porsche 911 via een Facebook-post van een vriend van de eigenaar en belde de politie.

Saez-Merino denkt dat de dieven de Porsche hebben achtergelaten om uit te vinden of de auto voorzien was van een gps-tracker.

Saez-Merino weet niet in hoeverre de video-opname van zijn Tesla Model 3 heeft bijgedragen aan het vinden van de Porsche, maar denkt dat de opnames wellicht kunnen helpen om de dieven te pakken. Het onderzoek naar de diefstal loopt nog.

LEES OOK: Tesla verlaagt de prijs van de Model Y in de VS met $3.000 – in Nederland wordt de elektrische SUV waarschijnlijk geen verkoophit zoals de Model 3