Tesla is onder Nederlandse IT’ers en techneuten het populairste bedrijf om voor te werken.

Dat geldt zowel voor studenten als voor professionals die al actief zijn op de arbeidsmarkt, blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van Most Attractive Employers van advies- en onderzoeksbureau Universum.

Tesla is niet alleen populair bij techneuten en IT’ers, maar ook bij zakelijk ingestelde mensen.

En zelfs bij alfa’s staat de maker van elektrische auto’s in de top 10, ondanks alle grilligheid van topman Elon Musk en de verhalen die rondgaan over de druk die voor hem werken met zich meebrengt.

LEES OOK: Dit moet je kunnen om bij Tesla te werken

IT’ers en techneuten werken ook graag bij de Rijksoverheid en daarnaast staan ook (semi-)overheidsinstellingen als TNO en Rijkswaterstaat hoog op de ranglijst van populaire werkgevers.

Verder zijn de Amerikaanse techreuzen Google, Apple en Microsoft in trek, maar ook grote Nederlandse bedrijven als KLM, Shell en Philips.

Heineken en KLM het populairst bij commerciële types

De Nederlandse bedrijven Heineken en KLM voeren de ranglijst aan van studenten en professionals met een zakelijke of commerciële opleiding.

KLM is sowieso populair bij alle verschillende typen professionals en studenten. Zowel bij IT'ers en techneuten, als bij commerciële types en ook bij alfa's staat Nederlands grootste luchtvaartmaatschappij in de top 10.

Verder valt op dat Coolblue erg in trek is bij mensen met een zakelijke of commerciële opleiding. De in Rotterdam gevestigde webwinkel moet opboksen tegen het eveneens tamelijk populaire bol.com en de internationale webreus Amazon.

Alfa's kiezen voor de Rijksoverheid

Studenten en professionals in de sociale- en geesteswetenschappen en met een onderwijsachtergrond werken volgens Universum het liefst bij de Rijksoverheid. Ook IKEA en het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn opvallend populair onder de alfa's.

Vreemde eenden in de bijt ten opzichte van andere groepen studenten en professionals zijn L'Oréal en de HEMA.

Alle populaire werkgevers op een rij:

Tesla Heineken KLM

 

LEES OOK: Paniek als Elon Musk langskomt: zo is het om voor Tesla te werken in de Gigafactory