Tesla presenteerde deze week een 48 seconden durend filmpje van de productie van elektrische auto’s in zijn gigafabriek van Shanghai.

In het filmpje zijn acht robots te zien die aan één enkele Model 3 sleutelen.

Topman Elon Musk richt zich op het bouwen van autofabrieken op verschillende plekken in de wereld met de nadruk op verdere automatisering.

Tesla heeft een deel van de binnenkant van de gigafabriek in Shanghai laten zien, waar Model 3 wordt geproduceerd.

In een deze week verschenen filmpje van 48 seconden is een glimp te zien van wat CEO Elon Musk “Alien dreadnought” noemt, een futuristische geautomatiseerde productiefaciliteit.

Het filmpje toont acht robots die aan één enkele Tesla Model 3 werken. Musk wil zich richten op het bouwen van autofabrieken wereldwijd, waarbij de productie steeds meer geautomatiseerd verloopt.

In de gigafabriek van Tesla in Shanghai worden sinds november 2019 elektrische auto's geproduceerd. Het is een belangrijke schakel binnen de ambities van Tesla om de productie op te schroeven en winstgevend te blijven.

Afgelopen mei liet onderdirecteur Tao Lin van Tesla aan persbureau Xinhua weten dat de fabriek in Shanghai aan het einde van het tweede kwartaal in staat zou zijn 200.000 auto's per jaar te produceren. 

Net als veel in China gevestigde fabrieken had ook de gigafabriek in Shanghai te kampen met tegenslag vanwege de uitbraak van het coronavirus en moest hij een paar keer dicht.

In februari trad vertraging op bij de productie van Model 3, nadat de fabriek op last van de Chinese regering tijdelijk dicht moest. Enkele maanden later, in mei, moest Tesla moest ook even noodgedwongen pauzeren vanwege leveringsproblemen in China, maar na een paar dagen kon de fabriek weer open.

Lees hier meer over Tesla en Elon Musk: