• Amerikanen kunnen een Tesla nu ook betalen met bitcoins, meldt topman Elon Musk.
  • Later dit jaar kunnen klanten buiten de Verenigde Staten ook betalen met de digitale munt.
  • Tesla houdt de bitcoins die ze ontvangt aan als bitcoins, ze worden dus niet omgewisseld voor traditionele valuta’s.

Amerikanen hebben voortaan de mogelijkheid om bij autofabrikant Tesla af te rekenen met bitcoins. Dat maakte topman Elon Musk via Twitter bekend.

Klanten buiten de Verenigde Staten moeten nog even wachten voordat ze elektrische auto’s van het merk kunnen kopen met de cryptomunt. Wel meldt Musk dat deze functionaliteit later dit jaar nog wel zal volgen.

Tesla maakte eerder dit jaar al het voornemen bekend om de bitcoin te accepteren als betaalmiddel. Het auto- en technologiebedrijf investeerde zelf 1,5 miljard dollar in de digitale munt.

Op Twitter meldt Musk nu dat de bitcoins die het bedrijf ontvangt worden aangehouden als bitcoins. Het bedrijf is dus niet van plan ze in te wisselen voor traditionele valuta’s.

De bitcoin is, met horten en stoten, het afgelopen jaar hard in waarde gestegen. Op dit moment is de munt ruim acht keer zoveel waard als een jaar geleden, blijkt uit cijfers van de site CoinMarketCap.com.

Daarbij speelt de bredere acceptatie van cryptomunten een rol. Zo investeren steeds meer professionele beleggers in de bitcoin.

Na de aankondiging van Musk is de waarde van de bitcoin weer wat gestegen. Woensdag aan het eind van de ochtend noteerde de bitcoin op iets meer dan 56.000 dollar.

LEES OOK: Tesla heeft mogelijk al meer verdiend aan de bitcoin dan de totale jaarwinst van 2020