Het gaat niet een beetje goed, het gaat extreem goed met Takeaway.com op de eerste beursdag. De grafiek zegt genoeg.

Het aandeel van de bezorgservice voor maaltijden kreeg een introductiekoers mee van 23 euro en piekte in de middag op 25,36 euro.

Bij het sluiten van de beurs noteerde het aandeel op 24,50 euro, een plus van ruim 6 procent.

takeaway-grafiek

Het bedrijf haalde met zijn beursgang, exclusief overtoewijzingsoptie, voor 175 miljoen euro aan vers geld op. In totaal ging er voor 328 miljoen euro aan aandelen naar de beurs.

Ongeveer de helft van de opbrengsten gaat naar de huidige aandeelhouders, onder wie Groen. In totaal circa 40 miljoen euro wordt gebruikt voor de groei van het bedrijf. Verder wordt voor 22,5 miljoen euro een lening afgelost voor de overname van Just Eat Benelux.

De beursgang van Takeaway.com is een tussenstop voor het moederbedrijf van maaltijdbesteldienst Thuisbezorgd.nl richting succes in Duitsland, zei oprichter en topman Jitse Groen vrijdag.

Takeaway is in Duitsland verwikkeld in een belangrijke strijd om het marktleiderschap met concurrent Delivery Hero, eigenaar van Deliveroo. Een deel van de opbrengsten van de beursgang wordt daarom gebruikt voor uitbreiding van het marketingbudget in Duitsland.

"We willen in Duitsland aan onze bekendheid werken", aldus Groen. "We zijn daar al een grote partij, maar willen daar nog groter worden."

LEES OOK: Jitse Groen is de man van 380 miljoen bij de beursgang van Takeaway.com