Tientallen inwoners van Taiwan hebben hun naam gewijzigd zodat het woord ‘zalm’ erin voorkomt, zoals ‘Zalmprins’.

De aanleiding hiervoor is een actie van een restaurantketen die onbeperkt sushi belooft voor mensen die ‘zalm’ heten.

Veel mensen willen na de actie de naamwijziging terugdraaien.

Tientallen inwoners van Taiwan hebben hun naam veranderd in ‘zalm’ om in aanmerking te komen voor gratis sushi.

De autoriteiten reageren geërgerd op die actie. “Dit soort naamswijzigingen zijn niet alleen tijdverspilling, maar zorgen ook voor onnodig papierwerk”, zei de onderminister van Binnenlandse Zaken, Chen Tsung-yen.

In de eilandstaat heeft een speciale actie van een restaurantketen geleid tot een golf aan naamswijzigingen. Mensen mogen met het woord zalm (‘Gui Yu’) op hun identiteitsbewijs met vijf vrienden onbeperkt sushi komen eten.

Al 150 mensen hebben zich aangemeld voor naamwijziging

Dat leidde tot wat lokale media omschrijven als “zalmchaos”. Er hebben zich de afgelopen dagen naar schatting zo’n 150 overwegend jonge mensen bij overheidskantoren gemeld om een naamswijziging door te geven.

"Ik heb mijn voornaam veranderd in Zalm en twee vrienden hebben dat ook gedaan", zei een vrouw op de Taiwanese televisie. "We veranderen dat later gewoon terug."

Een student vertelde nieuwszender TVBS dat hij dankbaar gebruik heeft gemaakt van de actie. "We hebben al voor meer dan 7000 Taiwanese dollar (zo'n 206 euro) gegeten."

Inwoners van Taiwan mogen hun naam maximaal drie keer veranderen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft al gewaarschuwd dat mensen die niet opletten het risico lopen dat de naamswijziging permanent is.

Daar laten veel mensen zich niet door afschrikken. Er lopen volgens lokale media nu Taiwanezen rond met namen die zich laten vertalen naar 'Zalmprins', 'Meteoor Zalmkoning' en 'Zalm Gefrituurde Rijst'.

LEES OOK: Trump is niet te spreken over Meghan Markle na explosief interview met Oprah, zegt ex-adviseur in een podcast