Deutsche Telekom wil in Nederland af van zijn dochter T-Mobile, melden bronnen tegenover Het Financieele Dagblad.

Verkoop aan een investeringsmaatschappij ligt het meest voor de hand en zou €4 miljard tot €5 miljard moeten opbrengen.

Met 6,7 miljoen klanten is T-Mobile de grootste aanbieder van mobiele abonnementen in Nederland. KPN en VodafoneZiggo zijn in totaal wel groter dan T-Mobile.

Telecombedrijf T-Mobile staat in Nederland in de etalage om te worden verkocht. Eigenaar Deutsche Telekom zou van zijn Nederlandse dochter af willen, zo meldt Het Financieele Dagblad op basis van bronnen in de bancaire sector en de telecomwereld.

De waarde van de Nederlandse tak van T-Mobile wordt volgens de bronnen van het FD tussen de 4 miljard euro en 5 miljard euro geschat.

T-Mobile is de nummer drie op de Nederlandse markt, na KPN en VodafoneZiggo. Door de overname van aanbieder Simpel afgelopen jaar is T-Mobile naar eigen zeggen met 6,7 miljoen klanten wel de grootste mobiele telecomprovider in Nederland.

Net als andere telecombedrijven heeft T-Mobile afgelopen jaar geprofiteerd van het extra gebruik van telefoons en internet door de toename van thuiswerken.

Eigenaar Deutsche Telekom zou mikken op verkoop van T-Mobile Nederland aan een investeringsmaatschappij. Een overname door KPN of VodafoneZiggo ligt niet voor de hand, omdat dit op bezwaren van mededingingsautoriteiten zou kunnen stuiten.

Volgens het FD wil Deutsche Telekom van T-Mobile in Nederland af omdat het in principe alleen actief wil zijn in markten met een positie als nummer 1 of 2. Dat lijkt in Nederland niet goed haalbaar, gelet op de kopposities van KPN en VodafoneZiggo.

LEES OOK: KPN past de koers aan door corona: alle ballen op glasvezel, mogelijk minder kantoren