Op de Monaco Yacht Show is vorige week een conceptversie gepresenteerd van een 112 meter lang superjacht op waterstof, meldt zakenblad Forbes.

Het miniatuurmodel van 2 meter lang is gemaakt door het Nederlandse Sinot Yacht & Architecture Design, dat is gevestigd in Eemnes. De Nederlandse scheepsbouwer laat zien dat de jachtindustrie een nieuwe innovatieve weg is ingeslagen.

Het jacht gaat Aqua heten en moet het eerste superjacht worden dat vaart op vloeibare waterstof met behulp van brandstofceltechnologie. Het enige restproduct is water.

Het systeem draait op twee vacuümtanks van elk 28 ton waarin de vloeibare waterstof wordt opgeslagen bij een temperatuur van minus 253 graden Celsius. Behalve de hypermoderne technologie heeft het jacht ook een prachtig design en geweldige voorzieningen.

Bekijk hieronder hoe de Aqua eruit komt te zien en daarmee de toekomst van moderne superjachten.


Aqua is een 112 meter lang jacht dat volledig op waterstof zal varen en een topsnelheid van 17 knopen kan bereiken. Het superjacht heeft een bereik van 3.750 zeemijl (bijna 7.000 kilometer).

Foto: Sinot

Bron: Sinot

Lees ook op Business Insider


De technologie is afhankelijk van twee vacuümtanks van 28 ton waar het vloeibare waterstof bij een temperatuur van -253 graden Celsius wordt opgeslagen. De tanks zijn zichtbaar door een glazen plaat onderaan een spiraalvormige trap in het midden van het jacht.

Foto: Sinot

Bron: Sinot


Volgens de Nederlandse jachtenbouwer is het futuristische ontwerp bedoeld om de duurzame technologie te koppelen aan de luxueuze uitstraling van een superjacht.

Foto: Sinot

Bron: Sinot


Het team van Sinot Yacht Architecture & Design heeft er vijf maanden over gedaan om Aqua te ontwerpen. “Ons doel was de baanbrekende technologie van vloeibare waterstof en brandstofcellen in een echt superjacht te implementeren en ook in ontwerp en esthetiek baanbrekend te zijn”, legt hoofdontwerper Sander Sinot uit in een persbericht.

Foto: Sinot

Bron: Sinot


Het exterieur heeft gebogen lijnen en ramen die verwijzen naar de deining van de zee.

Foto: Sinot

Bron: Sinot


Het superjacht heeft vijf verdiepingen en biedt ruimte aan 14 gasten en 31 bemanningsleden.

Foto: Sinot

Bron: Sinot


Het jacht heeft een masterbedroom, twee VIP-kamers en vier gewone kamers. Allemaal hebben ze ramen van de grond tot het plafond. De minimalistische inrichting doet Japans aan.

Foto: Sinot

Bron: Sinot


Op het bovendek is een zwembad met volop ruimte voor ontspanning.

Foto: Sinot

Bron: Sinot


Binnen is een complete eetzaal voor 14 personen.

Foto: Sinot

Bron: Sinot


Het superjacht herbergt ook een groot health- en wellnesscentrum met een gym, een watermassageruimte en een yoga-studio.

Foto: Sinot

Bron: Sinot


En omdat eigenaren van superjachten van speeltjes houden, zal de Aqua ruimte hebben voor twee sloepen van zo’n 10 meter lang en drie jetski’s.

Foto: Sinot

Bron: Sinot


Lees meer over superjachten: