Het superjacht van één van de oprichters van Microsoft is te koop. De boot van de in oktober 2018 overleden Paul Allen staat te koop voor 325 miljoen dollar (omgerekend 295 miljoen euro), zo liet jachtmakelaar Burgess aan Business Insider weten.

De Octopus is 126 meter lang, beschikt over welgeteld acht dekken, een lift, een bioscoop, twee helikopterplatforms en een onderwaterlounge met glazen bodem.

Naar verluidt betaalde Allen 200 miljoen dollar (omgerekend 181 miljoen euro) om de schuit door Lürssen te laten bouwen. De fles champagne knalde officieel in 2003 tegen de romp kapot.

Allen was bekend om de vele feesten met sterren die op zijn jacht gegeven werden tijdens het filmfestival van Cannes, met gasten als George Lucas, Mick Jagger, Karlie Kloss en Chloë Sevigny.

Het schip is één van de vele kostbare spullen die sinds Allens overlijden de markt opkomen. Andere objecten zijn Allens vastgoed in Beverly Hills ter waarde van 110 miljoen dollar (afgerond 100 miljoen euro) en een MiG-29 gevechtsvliegtuig.

Neem een kijkje op Allens superjacht en de plekken die hij ermee bezocht, van Cannes tot Londen, van Argentinië tot Hongkong.


Paul Allens superjacht Octopus staat te koop voor 295 miljoen euro.

Lees ook op Business Insider

Foto: Burgess

Naar verluidt betaalde de mede-oprichter van Microsoft die in oktober 2018 overleed, 200 miljoen dollar (181 miljoen euro) voor de bouw van het superjacht door botenbouwer Lürssen.


Het 126 meter lange schip dat in 2003 gebouwd werd en in 2019 gereviseerd herbergt nogal wat interessante functionaliteiten, verspreid over acht dekken.

Foto: Burgess

Op het entertainmentdek bevinden zich een bioscoop, een gym, spa en een basketbalveld. En natuurlijk een onderwaterlounge met glazen bodem en een drukcabine waar je pure zuurstof inademt.


Op het privédek van de baas zelf een privélift, privébar, hottub en een dinerzaal.

Foto: Oli Scarff/Getty Images

Het jacht telt 26 slaapplaatsen, verdeeld over 13 cabines. Er passen ook 63 bemanningsleden aan boord, verdeeld over 30 personeelscabines.


Genoeg speelruimte aan boord. Octopus heeft twee helipads en genoeg plek voor twee onderzeeërs en een grote SUV.

Foto:Burgess

Aan boord is een zogeheten Pagoo, een onderzeeër die plaats biedt aan acht gasten en twee crewleden, en die zo’n acht uur lang kan duiken.


Octopus is “één van ‘s werelds best bereisde jachten” volgens Burgess.

Foto: Burgess

Volgens Burgess is het een ideaal jacht om de meest afgelegen delen van de aarde te ontdekken.


Het superjacht is al overal ter wereld gespot, van de Turkse kust tot…

Foto: Octopus in Aydin, Turkey. Ibrahim Uzun/Anadolu Agency/Getty Images

… Londen …

Foto: Oli Scarff/Getty Images

… Hongkong …

Foto: Universal Education/Universal Images Group via Getty Images

… en zuidelijk Argentinië.

Foto: Selknam Ush/AFP/Getty Images

Volgens Burgess is het jacht ook naar Antarctica en de Filipijnen geweest, en heeft het de Noordwestelijke Doorvaart bevaren.


Allen stond bekend om zijn met sterren overgoten fuifjes aan boord van de Octopus tijdens het filmfestival van Cannes.

Foto: George Lucas en Paul Allen aan boord van de Octopus in Cannes in 2005. Dave Benett/Getty Images

De exclusieve feesten hadden elk jaar weer een ander thema, van Bollywood tot Shakespeares Midzomernachtdroom.

Ook Mick Jagger, model Karlie Kloss, George Lucas, Mischa Barton, John C. Reilly en Chloë Sevigny zouden op het schip hebben verbleven.


Allens superjacht is niet het enige dat te koop staat sinds zijn overlijden.

Dit landgoed in Beverly Hills gaat voor 110 miljoen dollar van de hand (omgerekend 99,3 miljoen euro). Ook het MiG-29 gevechtsvliegtuig  van Allen staat te koop.

LEES OOK: 9 dingen die bemanningsleden van superjachten graag zouden vertellen aan hun rijke gasten