Als je nog vakantieplannen aan het maken bent voor de komende zomer, zou je in overweging kunnen nemen hoe vriendelijk een stad is voor toeristen.

Talenplatform Preply heeft een ‘gemeenschapsgevoel’-index opgesteld, waarbij steden worden gerangschikt op hoe ze bezoekers verwelkomen.

“Een sterk gemeenschapsgevoel kan nieuwkomers een thuisgevoel geven, hen helpen de uitdagingen van een nieuwe omgeving te lijf te gaan en helpen nieuwe duurzame contacten te leggen”, stelt Preply. 

Het talenplatform heeft een ranglijst opgesteld van de 20 vriendelijkste steden door zes factoren te analyseren: hoe vaak bezoekers terugkomen, de vriendelijkheid van horecapersoneel, LGBTQ+-gelijkheid, algeheel geluksgevoel, veiligheid en hoe goed er Engels wordt gesproken.

Over die laatste factor schrijft Preply: "Engels is de meest gesproken taal ter wereld, dus we hebben per stad gekeken naar hoe goed het Engels is om vast te stellen hoe makkelijk of moeilijk communicatie is."

Benieuwd naar de 20 vriendelijkste steden ter wereld? Bekijk dan de slideshow hieronder!

De 20 vriendelijkste steden ter wereld

LEES OOK: 12 steden over de hele wereld waar je goedkoop kan leven: van een huur van minder dan €300 per maand tot een cappuccino voor €1