Met de hoge inflatie en de toegenomen mogelijkheden om op afstand te werken, is het steeds verleidelijker om elders in de wereld een bestaan op te bouwen waar het leven goedkoper is. Op paradijselijke plekken in Thailand of Colombia zul je steeds vaker ‘digitale nomaden’ of ontspannende gepensioneerden aantreffen.

Insider heeft een lijst van 12 steden opgesteld waar je relatief goedkoop kan wonen en heeft daarvoor gebruik gemaakt van gegevens van vergelijkingssite Numbeo. 

De site publiceert de gemiddelde uitgaven van gebruikers in steden over de hele wereld, inclusief de woonkosten in het centrum van de stad. Ook worden de prijzen voor een kop koffie, een maaltijd voor twee en een lidmaatschap van een sportschool meegenomen. Hoewel de methode van Numbeo als nadeel heeft dat het erop moet vertrouwen dat gebruikers de juiste kosten invoeren, is het een goed middel om steden met elkaar te vergelijken.

Insider heeft steden in verschillende landen en continenten gekozen waar je, in vergelijking met West-Europa en de Verenigde Staten, relatief goedkoop kunt leven.

Veel van de gekozen plekken scoren ook hoog op de kwaliteit van leven. Toch is het belangrijk op te merken dat lagere kosten voor levensonderhoud soms ook betekenen dat steden minder veilig zijn, dat ze kampen met meer luchtvervuiling of dat ze een minder goede gezondheidszorg hebben.

Benieuwd in welke steden je met weinig geld kan rondkomen? Bekijk dan de slideshow hieronder!

Dit zijn 12 steden over de hele wereld waar je goedkoop kan leven

LEES OOK: 6 van de 10 slechtste steden ter wereld voor expats liggen in Europa: bekijk de lijst