• Squid Game-ster Yeong-su Oh vertelt in een Zuid-Koreaans tv-programma over zijn plotselinge wereldwijd roem.
  • Yeoung-su speelt speler 001 in de best bekeken Netflix-serie ooit, maar heeft geen manager.
  • De 77-jarige acteur zegt het heel moeilijk te vinden om te gaan met de enorme hoeveelheden aanbiedingen die hij krijgt.

Squid Game-acteur Yeong-su Oh is overweldigd door alle aanbiedingen die hij heeft gekregen na de verrassende wereldwijde populariteit van de Netflix-serie, zegt hij tegen het Zuid-Koreaanse tv-programma ‘How Do I Play.’

De serie Squid Game is met 111 miljoen kijkers binnen een maand de best bekeken serie ooit op het streamingplatform. Dat was ook een verrassing voor Netflix-CEO Ted Sarandos: “Die wereldwijde populariteit zagen we niet aankomen”, zei hij volgens Variety in september toen duidelijk werd dat de serie een groot succes was. 

In de Zuid-Koreaanse dramaserie speelt Yeong-su een van de 456 deelnemers aan een reeks dodelijke kinderspelletjes, die hopen de hoofdprijs te winnen en zo hun schulden af te kunnen lossen. Hij is speler 001 in het spel, een oude dementerende man.

Nu “Squid Game” in korte tijd over de hele wereld populair is geworden is ook de 77-jarige acteur ineens een beroemdheid. Hij vertelt in het programma ‘How Do I Play’ van MBC over alle aanbiedingen die hij de afgelopen weken heeft gekregen.

Squid Game

Yeong-su Oh en Lee Jung-jae voorafgaand aan het dodelijke knikkerspel in Squid Game. Foto: Youngkyu Park

“Het voelt alsof ik zweef. Ik moet mezelf dwingen rustig te blijven en mijn gedachten op een rijtje te zetten”, zegt hij tegen Zuid-Koreaanse media. “Er zijn zoveel mensen die contact met me zoeken en aangezien ik geen manager heb is het heel moeilijk om te gaan met alle telefoontjes en berichten die ik krijg, dus helpt mijn dochter me.”

Het succes van de serie heeft hem overvallen, vertelt de acteur: “Er is echt wat veranderd. Zelfs als ik even naar een café ga of zoiets, moet ik nadenken op hoe ik overkom op anderen. Daardoor heb ik gemerkt dat beroemd zijn ook zwaar is.”

Collega-acteur Lee Jung-jae zei onlangs tegen Variety dat hij “open” staat voor het spelen in Amerikaanse producties, maar de hoofdrolspeler van Squid Game heeft daar naar eigen zeggen nog geen aanbiedingen voor gehad.

squid game

Squid game. Foto: Netflix

 

Hoewel de serie fictie is, vertelde een aantal Zuid-Koreaanse millennials onlangs tegen Insider dat hun levens vanwege de enorme schuldencrisis in hun land niet heel erg anders zijn dan die van de karakters in Squid Game.

“Ik beschouw mezelf als een geluksvogel dat ik mijn schuld onder de 50.000 dollar heb kunnen houden”, zei Kim Keunha tegen Insider. “Ik ben me heel bewust van de enorme financiële problemen waarin ik verkeer, maar kan maar heel weinig doen om de situatie te veranderen.”

Onlangs demonstreerden duizenden Zuid-Koreaanse vakbondsleden in Squid Game-uniforms voor betere arbeidsrechten. Bedenker en regisseur Hwang Dong-hyuk van Squid Game zei tegen IndieWire dat het verhaal is gebaseerd op echt bestaande problemen in de wereld, waaronder de economische crisis in Zuid-Korea.

LEES OOK: Een Noord-Koreaanse propagandawebsite prijst Netflix-hit ‘Squid Game’ om de weergave van een ‘beestachtig’ Zuid-Korea vol ‘corruptie en immorele schurken’