• De Britse politie heeft automobilisten verzekerd dat een verkeersbord op de snelweg niet naar een plek leidt waar de dodelijke spelletjes van ‘Squid Game’ worden gespeeld.
  • Op het verkeersbord is een teken te zien dat sterk lijkt op een bekend logo uit de populaire Netflix-serie.
  • Het logo met cirkel, driehoek en vierkant nodigt deelnemers uit voor een dodelijk spel in ‘Squid Game.’

Britse automobilisten die bezorgd waren dat een verkeersbord hen naar een plek zou leiden waar dodelijke spelletjes uit ‘Squid Game’ worden gespeeld, kunnen rustig gaan slapen.

De politie van Thames Valley liet op 12 oktober in een tweet weten dat een verkeersbord op de snelweg niks te maken heeft met Squid Game.

“We kunnen bevestigen dat dit bord op de M4 Junction 5 niet naar de populaire Netflix-serie Squid Game leidt”, schreef de politie in de tweet. “Er wordt alleen gewezen op omleidingsroutes tijdens de wegwerkzaamheden…pffoei!”

Squid Game is een uiterst populaire Zuid-Koreaanse serie op Netflix die in september in première ging en nu al het best bekeken programma is uit de geschiedenis van het streamingplatform.

De serie gaat over 456 mensen die meedoen aan een reeks dodelijke kinderspelletjes om een grote geldprijs te kunnen winnen die hen uit de schulden helpt.

business card from Squid Game
Een visitekaartje met uitnodiging voor Squid Game. Foto: Neftlix

Het logo op de snelweg M4 lijkt op een afbeelding uit de show op een visitekaartje, waarmee deelnemers worden uitgenodigd voor een spel. Het lijkt ook op een symbool op de grond tijdens een spel in de serie genaamd ‘ojingeo.’

De logo’s worden ook gedragen op de maskers van de in het roze gestoken bewakers in Squid Game.

De serie Squid Game breekt momenteel alle records en is ook de inspiratie voor allerlei evenementen in het echte leven.

Het programma is in de eerste 28 dagen op het Netflix-platform al door 111 miljoen gebruikers bekeken en heeft daarmee het romantische drama ‘Bridgerton’ van de troon gestoten,

LEES OOK: Een Noord-Koreaanse propagandawebsite prijst Netflix-hit ‘Squid Game’ om de weergave van een ‘beestachtig’ Zuid-Korea vol ‘corruptie en immorele schurken’