De 14 jaar oude Kairan Quazi werkt sinds kort als softwarepreprogrammeur bij SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van techmiljardair Elon Musk.

Hoewel zijn leeftijd geen belemmering was voor een baan bij SpaceX, zegt het zakelijke socialmediaplatform LinkedIn dat hij nog te jong is voor een account.

Quazi postte dinsdag een screenshot op zijn Instagram-pagina van het bericht dat hij gekregen had van LinkedIn, waarin staat dat hij geen account mag hebben op het platform, omdat hij niet voldoet aan de leeftijdseisen.

In het screenshot verwijst LinkedIn Quazi naar de gebruikersvoorwaarden van het platform, waarin is opgenomen dat de minimum leeftijd 16 jaar bedraagt. 

"We zijn onder de indruk van je enthousiasme, energie en focus en kunnen niet wachten wat je allemaal gaat doen in de wereld", staat in het bericht dat Quazi kreeg van LinkedIn. "Omdat je niet voldoet aan de leeftijdscriteria om lid te worden, hebben we je account opgeschort."

In het bericht staat dat Quazi zich weer mag melden, als hij 16 is en dat hij het geld dat hij had betaald voor een premiumlidmaatschap terug krijgt.

14-jarige medewerker van SpaceX wil graag op LinkedIn

Quazi schrijft onder zijn Instagram-post dat hij het absoluut niet eens is met het leeftijdsbeleid van LinkedIn: "Kan ik wel voldoende gekwalificeerd zijn voor een van de meest felbegeerde banen ter wereld, maar niet voldoende gekwalificeerd om toegang te hebben tot een professioneel sociaal mediaplatform?"

Volgens Quazi ontbreekt het LinkedIn aan "voorstellingsvermogen" en vloeit het leeftijdsbeleid voort uit "adultisme", vooroordelen die volwassenen macht geven over kinderen en jongeren.

"Iemand als ik heeft toegang nodig tot mentoren en ook tot de discussies over mijn sector die plaatsvinden op het platform", laat Quazi weten aan Insider. "De beslissingen van LinkedIn bezorgen mij een nadeel ten opzichte van alle andere mensen in mijn positie." 

Hij zegt te hopen dat "de leiding van LinkedIn gaat inzien dat er een aanpassing nodig is van het leeftijdsbeleid die in lijn is met het arbeidsrecht."

Voordat zijn LinkedIn-account werd opgeschort schreef Quazi in een post op het platform over zijn nieuwe baan als softwareprogrammeur bij Starlink, de satelliet- en internetafdeling van SpaceX.

"Ik ga werken bij het coolste bedrijf ter wereld als softwareprogammeur bij het Starlink-team", meldde Quazi enthousiast op LinkedIn. "Een van de weinige bedrijven waar niet moeilijk werd gedaan over mijn leeftijd als maatstaf voor volwassenheid en bekwaamheid."

Quazi staat op het punt af te studeren aan de Santa Clara University, waar hij computer science & engineering studeerde. Hij gaat voor zijn werk bij SpaceX met zijn familie naar Redmond verhuizen, een voorstadje van Seattle.

LEES OOK: Deze LinkedIn-topman onthult hoe je jouw profiel aantrekkelijker kunt maken voor recruiters