Stuur je sollicitatie tussen zes en tien ’s ochtends in. Daarmee vergroot je je kans op een kennismakingsgesprek met een factor vijf.

Dat blijkt uit onderzoek van Talentworks, een Amerikaanse carrièreblog. Ze hebben ruim 1.600 sollicitaties geanalyseerd en onder meer gekeken naar het tijdstip van verzending.

Bij een verzendtijd tussen 6 en 10 uur ’s ochtends ligt de kans op een kennismakingsgesprek op gemiddeld 13 procent. Is de sollicitatie nog voor 12.30 uur verstuurd, dan is de kans nog 11 procent.

De verklaring is simpel: de inbox van een HR-manager loopt gedurende de dag vrij snel vol en een sollicitatie verstuurd in de ochtend staat aan het begin van de werkdag nog boven aan de lijst. Is je sollicitatie in de avonduren klaar? Stel dan je e-mailprogramma zo in dat de sollicitatie in de ochtenduren verstuurd wordt.

Want na de lunch slinken je kansen op een gesprek aanzienlijk. Sollicitanten die na 16 uur hun cv en motivatiebrief sturen, hebben 5 procent kans op een gesprek. Na 19 uur slinkt de kans op een gesprek naar slechts 3 procent.

Bron: Talentworks

Naast het tijdstip heeft ook de dag invloed, meldde Business Insider Deutschland al eerder: de maandag zou je kansen op een gesprek behoorlijk vergroten.

En wat betreft het inplannen van het sollicitatiegesprek is de dinsdagochtend de meest perfecte gelegenheid.

LEES OOK: 8 cruciale dingen die je moet aanpassen aan je cv, als je met meer werkervaring solliciteert