Het voelt misschien niet zo, maar wanneer je over de nodige werkervaring beschikt, dan ben je geen starter op de arbeidsmarkt meer, maar eerder een ‘mid-level’ werknemer. In lijn met die nieuwe status, zal je dus ook op een andere manier werk moeten zoeken – gesteld dat je ander werk zoekt uiteraard.

De tactieken die je voorheen, toen je net afgestudeerd was, gebruikte om potentiële werkgevers te imponeren kun je met een gerust hart in de papierversnipperaar steken. Waar het nu om gaat is om de mensheid ervan te overtuigen dat je in een werkend bestaan een en ander hebt opgestoken en bereikt.

Als fictief voorbeeld nemen we Marianne. Zij bekleedde in de afgelopen vijf jaar verschillende functies en zoekt nu een administratieve betrekking in het hoger onderwijs. Haar conduitestaat, dat veel weg had van het cv van een pas afgestudeerde, leverde haar echter geen sollicitatiegesprekken op.

In het kader van Business Insiders’ serie over curricula vitae, waarin we samenwerken met TopResume, besloten we om Marianne een handje te helpen.

We vroegen TopResume dus om Mariannes cv te herschrijven en het minder te laten lijken op dat van een starter op de arbeidsmarkt, en meer op dat van een medewerker die van baan wil veranderen.

De cv-expert benadrukte zowel Mariannes harde als zachte vaardigheden die ze heeft opgedaan in haar vorige betrekkingen. Hij benadrukte ook haar ervaring met lesgeven om haar beter te positioneren voor een betrekking die focust op leren en ontwikkeling.

Amanda Augustine is adviseur bij TopResume. Zij verklaart het waarom van enkele wijzigingen. En hoewel jouw cv er waarschijnlijk heel anders uitziet, kunnen  deze specifieke aandachtspunten je helpen met het herzien ervan.

Lees ook op Business Insider


1. Voeg je LinkedIn-profiel toe

Marianne had al een LinkedIn-profiel, maar deze informatie ontbrak nog op haar cv. Een handige manier om een link toe te voegen aan een pdf-document zoals een cv, is een gepersonaliseerde url. Zo maak je het een potentiële werkgever makkelijk om je online te vinden.

“LinkedIn is niet alleen een prima plek om jezelf als merk te verkopen en connecties te maken in je eigen branche, maar ook voor toekomstige werkgevers om je daar te vinden”, aldus Augustine. 90 procent van de werkgevers zoekt kandidaten op LinkedIn op als ze solliciteren.


2. Maak duidelijk waarom je geschikt bent voor de baan

Omdat Marianne meerdere functies vervulde in de voorbije jaren, meent Augustine dat haar kwalificaties voor deze baan niet meteen helder waren op het eerste gezicht.

Ook al heb je op je huidige werk een specifieke titel, het kan helpen om voor jezelf na te denken: wat definieert mij als kandidaat? Welke kwaliteit maakt mij geschikt voor de baan? Op basis daarvan formuleer je een professionele titel voor jezelf. LinkedIn doet dit trouwens al jaren en het slaat twee vliegen in één klap: het is helder waarom jij geschikt bent én waarom deze werkgever jou nodig heeft.


3. Vat duidelijk samen wat je vorige werk je gebracht heeft

“Wat je beroep ook is, we worden allemaal een marketeer als we op zoek zijn naar een nieuwe baan en je cv is de sleutel in je persoonlijke marketingcampagne.”

Dus dient de lijst met je vorige werkzaamheden bondig je kwalificaties samen te vatten. Licht de meest aantrekkelijke vaardigheden eruit door te werken met vette tekst en bulletpoints. Als het goed is, zet dit overzicht de toon voor de rest van je cv.


4. Noem talenkennis bovenaan

Dat meer dan twee of drie talen kennen erg handig is op de arbeidsmarkt, is geen verrassing. “Zorg er dus voor dat je deze informatie duidelijk weergeeft op je cv”, stelt Augustine voor. Aangezien Marianne naast Nederlands en Engels ook Duits en Spaans spreekt, kan ze overwegen om die toe te voegen aan het onderdeel met ‘vaardigheden’, maar ook in het overzicht van eerder werk, als de talen daar van pas kwamen.


5. Maak een overzicht van je expertises

Een meer volwassen werknemer heeft expertise opgebouwd – en vaak niet op slechts één terrein. Relevante sleutelwoorden en technische vaardigheden zijn ontzettend veel waard op de arbeidsmarkt, maar op het cv  van Marianne ontbrak deze informatie nog. Augustine voegt daarom een paragraaf toe met een handig overzicht.

“Een dergelijke onderdeel maakt het makkelijker voor een recruiter om Mariannes cv te scannen en een beeld te krijgen van haar vaardigheden, maar helpt ook om haar sollicitatie door elektronische filters te krijgen. Werkgevers sorteren sollicitaties namelijk steeds vaker eerst digitaal, voordat een personeelsmanager ze te zien krijgt.”


6. Haal je stageplaatsen weg

Aangezien Marianne geen starter meer is, hoeft ze niet meer aan te komen met stageplekken op haar cv. “De stageplekken die je in je studietijd hebt volbracht, zijn waardevol, maar zullen je alleen helpen in de eerste paar jaar na je afstuderen. Daarna kijken werkgevers eerder naar de meest recente werkervaring om je geschiktheid te beoordelen.”


7. Gebruik bulletpoints gericht om nadruk te leggen

Het vorige cv van Marianne stond vol met bulletpoints. Dit is wellicht niet ongewoon voor een cv, maar volgens Augustine is het geen goede aanpak als je een visueel aantrekkelijk cv wil hebben. Om haar cv meer esthetisch én informatief tegelijk te maken, zou ze haar werkervaring per baan als volgt kunnen opmaken:

  • Een paar korte zinnen over de precieze functie
  • Een paar punten met bulletpoints om de werkgever te attenderen op belangrijke mijlpalen en resultaten

8. Weg met de cijferlijst!

Hier geldt eigenlijk hetzelfde argument als bij de stageplaatsen. “Op dit moment in haar carrière is Mariannes opleiding minder relevant dan haar ervaring in de echte wereld”, poneert Augustine. Dus, de cijferlijst van de universiteit onderaan haar cv komt helemaal te vervallen.


LEES OOK: Steve Jobs had maar 2 zinnen nodig om duidelijk te maken waarom veel bedrijven hun werknemers verkeerd behandelen