• Een studententeam van de Universiteit Eindhoven ontwikkelt een ‘huis op wielen’ dat werkt op zonne-energie.
  • Het voertuig heet Show en moet voldoende energie opwekken om onder meer koffie te zetten.
  • In september moet Show voor het eerst de weg op gaan.

Als het aan een studententeam van de Universiteit Eindhoven ligt, gaat in september voor het eerst een op zonne-energie rijdend ‘huis op wielen’ de weg op.

Het voertuig heet Show en moet voldoende natuurlijke energie opwekken om er onderweg laptops en mobieltjes mee op te laden en koffie te zetten. Ook het water voor de douche die in het voertuig aanwezig is, kan ermee worden verwarmd.

Show staat voor Self-sustaining House On Wheels, een geheel zelfvoorzienend huis op wielen dus.

“Show geeft een duidelijk inzicht in je energieverbruik. Op deze manier ga je bewust om met de energie die je hebt”, aldus teammanager Kjell Revenberg van Solar Team Eindhoven. “De opgewekte energie wordt gebruikt voor zowel rijden als voor het dagelijkse leven. Alles komt samen in een onafhankelijk energiesysteem.”

In een filmpje op de website van de universiteit is nog maar weinig te zien van de zonneauto in ontwikkeling, wel worden werktekeningen getoond. Daaruit valt op te maken dat Show oogt als een sportieve middenklasser met een in hoogte verstelbaar dak en onder meer een keukentje en een kleine zithoek.

De afgelopen jaren won het Solar Team van de Eindhoven University of Technology (TE/e) steevast het kampioenschap rijden met zonneauto’s. De Show heeft meer weg van een gezinsauto of camper.

Lees meer over zonne-auto’s:

Lees ook op Business Insider