De topman van de Japanase techinvesteerder SoftBank, Masayoshi Son, stak 200 miljoen dollar in bitcoin, maar verkocht zijn portefeuille na een tijdje met verlies.

Tijdens een congres in New York deze week gaf Son aan dat hij afgeleid raakte door het regelmatig checken van de koers van de bitcoin.

Naar eigen zeggen begrijpt Son ‘niets van bitcoin’, maar hij gelooft wel dat cryptomunten een zeker nut kunnen hebben.

De topman van de grote Japanse investeerder SoftBank “begrijpt niets” van de bitcoin. Masayoshi Son heeft een tijdje de koers van de bitcoin elke dag gevolgd, toen hij in de cryptomunt belegde.

Son werd deze week geïnterviewd op een congres dat werd georganiseerd door The New York Times. De Japanse miljardair gaf aan dat een vriend hem had geadviseerd om 1 procent van zijn vermogen in bitcoin te steken. Dat betekende voor Son een bedrag van ongeveer 200 miljoen dollar.

Nadat hij dit had gedaan checkte Son elke dag vijf minuten de koers van de bitcoin. Son merkte naar eigen zeggen dat het volgen van de scherp fluctuerende koers van de bitcoin hem te veel afleidde van zijn zakelijke beslommeringen. 

Al snel raakte hij vermoeid van het volgen van de bitcoin, dus besloot hij zijn cryptobeleggingen te verkopen. Dat heeft Son met een verlies van zo’n 50 miljoen dollar opgezadeld, schatte hij in.

Lees ook op Business Insider

Volgens de financiële krant The Wall Street Journal lag het verlies van Son in de buurt van 130 miljoen dollar toen hij zijn belang in 2018 van de hand deed, meldden ingewijden. 

Meer gemoedsrust zonder bitcoin

“Ik voel me zo veel beter”, zei Son over zijn besluit om afscheid te nemen van cryptovaluta. 

Hoewel Son opgelucht ademhaalde na de verkoop van zijn belang in de bitcoin, is hij van mening dat de bitcoin en andere cryptomunten wel een toekomst hebben. Hij doet er niet meer aan, omdat hij zijn energie en tijd in andere projecten wil steken. 

“Ik denk dat digitale valuta op termijn nuttig kunnen zijn”, zei Son. “Maar ik weet nog niet welke cryptomunt succesvol wordt en hoe het allemaal precies gaat werken.”

Son sprak tijdens het congres ook over andere onderwerpen, zoals hoe hij de kans had laten liggen om vroeg in Tesla en Amazon te investeren.

Bitcoin brak op woensdag door de 18.000 dollar, het hoogste niveau in drie jaar.

LEES OOK: Cryptobedrijven krijgen meer tijd om aan de DNB-regels te voldoen – slechts 10 van de 48 aanvragen zijn tot nu toe goedgekeurd