Snap, het bedrijf achter de populaire app Snapchat, heeft donderdag een succesvol debuut gemaakt op de beurs in New York.

Op Wall Street noteerde de koers van het aandeel  bij het beursdebuut fors hoger. Het gaat om de grootste beursgang van een socialmediabedrijf sinds Twitter ruim drie jaar geleden.

De onderneming haalde zelf 3,4 miljard dollar op, door 200 miljoen aandelen in de verkoop te doen tegen 17 dollar per stuk. Bij het sluiten van Wall Street was het aandeel Snap tot bijna 45 procent boven de introductiekoers van 17 dollar gestegen en was daarmee bijna 25 dollar waard

Mede-oprichter en topman Evan Spiegel is nu officieel multimiljardair: bij een koers van 25 dollar ligt zijn vermogen ruim boven de 6 miljard dollar.

Lees ook op Business Insider: Deze mensen worden schatrijk met Snapchat

Via Snapchat kunnen mensen elkaar, al dan niet bewerkte, foto's en video's zenden die na enkele seconden weer verdwijnen. De app is vooral populair bij jongeren en wordt ook wel gebruikt voor het verzenden van seksueel getinte plaatjes.

Net als bij andere socialmediabedrijven blijft het natuurlijk de vraag of Snap alle hoge verwachtingen gaat waarmaken. De omzet van de onderneming is de afgelopen jaren stormachtig gegroeid, maar Snap heeft nog nooit winst gemaakt.