Kraken biedt vanaf dinsdag shiba inu aan. Dat is bijna een maand nadat het handelsplatform dit op Twitter insinueerde. Toen leek het er echter op dat dit toch niet door zou gaan.

In een blogpost die maandag is gepubliceerd zei Kraken dat de handel in de cryptomunt op dinsdag 30 november live zal gaan. Hierna zal ook het invoeren en uitvoeren van orders mogelijk worden.

De munt zal verhandelbaar zijn tegen de Amerikaanse dollar en de euro met een handelsminimum van 50.000 shiba inu. Dat is ongeveer 2,10 dollar kijkend naar de waarde van maandag (0,00004217 dollar).

Er is ook een prijsprecisie van 8 decimalen en een hoeveelheidsprecisie van 5 decimalen, aldus de cryptobeurs in een post. Kraken heeft nog niet gereageerd op vragen van Insider.

Cryptische aankondiging op Twitter

Het aanbieden van shiba inu komt niet geheel onverwacht, vooral nadat het in San Francisco gevestigde bedrijf dit op 1 november op Twitter insinueerde. Kraken zei toen bij 2.000 likes op hun tweet de cryptomunt de volgende dag toe te voegen. "SHIBA-leger, waar ben je?", schreef het handelsplatform daarbij.

Binnen enkele minuten na het plaatsen van de post van Kraken was dat doel al bereikt, zoals Insider eerder meldde. De volgende dag had de post dat doel ruimschoots overtroffen en al bijna 60.000 likes verzameld.

Desondanks zei Kraken in een draadje op Twitter dat het toch had besloten de munt niet aan te bieden. "Er is meer werk voor ons te doen terwijl wij het beoordelingsproces doorlopen", zei de cryptobeurs die in 2011 is opgericht.

De shiba inu-gemeenschap, die bekendstaat als verenigd en vocaal, was hier niet blij mee. Sommigen vroegen zich af waarom Kraken een belofte deed die het sowieso niet na zou komen. Anderen dreigden hun accounts bij het handelsplatform te verwijderen.

De beslissing van Kraken van maandag om shiba inu toch aan te bieden, viel samen met het groeiende aantal crypto-exchanges en een grote vraag van particuliere beleggers naar de munt.

Andere exchanges gingen Kraken al voor

De handelsplatforms Gemini en Public bieden sinds deze maand ook shiba inu aan. Coinbase, de grootste cryptobeurs in de VS, biedt de dogecoin-killer sinds september aan. Crypto.com doet dit al vanaf mei, eToro sinds juli.

De Amerikaanse beleggingsapp Robinhood waagt zich er nog niet aan en zegt dat het een voorzichtigere aanpak hanteert.

De oogverblindende rally van shiba inu heeft ertoe geleid dat het volgens CoinMarktetCap de 11e grootste cryptovaluta is geworden kijkend naar marktkapitalisatie. De munt is pas in augustus 2020 opgericht.

De afgelopen twaalf maanden is shiba inu ruim 54 miljoen procent is waarde gestegen. Bitcoin, de grootste cryptovaluta kijkend naar marktwaarde, steeg in dezelfde periode met 100 procent.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Deze 3 ‘proof-of-stake’ altcoins zijn volgens een blockchainexpert kansrijk op lange termijn, maar de shiba inu coin absoluut niet (premium)