• De Wassenaarse villa van Shell-topman Ben van Beurden staat te koop.
  • Van Beurden kocht de villa in 2014 voor bijna 4 miljoen euro, terwijl de huidige vraagprijs 6,5 miljoen euro bedraagt.
  • Als de woning voor de vraagprijs wordt verkocht, is de waardestijging lager dan die van de gemiddelde huizenprijs in de afgelopen zeven jaar.
  • Lees ook: Shell breekt met Nederland en kiest voor Britse aandeelhouderswaarde

Het hoofdkantoor van Shell gaat naar Londen en daarmee zal CEO Ben van Beurden ook kantoor gaan houden in de Britse hoofdstad.

Het AD meldt woensdag dat de Wassenaarse villa van Van Beurden te koop staat voor een vraagprijs van 6,5 miljoen euro. Volgens de krant heeft Van Beurden de woning aan de peperdure Groot Haesebroekseweg in Wassenaar in 2014 gekocht voor iets minder dan 4 miljoen euro.

Als de woning inderdaad voor de vraagprijs van 6,5 miljoen euro wordt verkocht, levert dat in theorie een waardestijging van 2,5 miljoen op. Dat lijkt misschien fors, maar valt eigenlijk mee als je kijkt naar de ontwikkeling van de huizenprijs sinds 2014.

De stijging van de gemiddelde huizenprijs bedraagt in de afgelopen zeven jaar zo’n 75 procent, op basis van de ontwikkeling van de huizenprijsindex van het Kadaster. De huidige vraagprijs van ‘Villa Berkenrode’ impliceert echter een waardestijging van ‘slechts’ 63 procent.

14 kamers en een torenhoge energierekening

Misschien dat het energielabel van het monumentale pand uit 1909 een rol speelt bij de waarde-ontwikkeling. Volgens de informatie op Funda heeft de Wassenaarse villa namelijk het energielabel G, wat betekent dat het huis een extreem hoog energieverbruik heeft ondanks dat het volledig is geïsoleerd.

De energierekening zal dan ook niet goedkoop uitvallen, als je de verwarming of de aanwezige airconditioning aanzet in alle veertien kamers, waarvan negen slaapkamers en vijf badkamers met ligbad, die de villa telt.

De woning biedt in totaal 680 vierkante meter woonoppervlakte en heeft een tuin van maar liefst 5.750 vierkante meter met verschillende terrassen en een sauna.

Daarnaast is het naastliggende koetshuis van 70 vierkante meter verbouwd tot een volledig uitgeruste, moderne fitnessruimte en een gastenverblijf van twee verdiepingen met keuken, woonkamer en aparte slaapkamer.

Neus hier zelf rond in de imposante villa van Van Beurden.

LEES OOK: Shell verhuist hoofdkantoor naar VK en wordt volledig Brits - nieuwe klap voor vestigingsplaats Nederland na vertrek Unilever