Seal heeft zijn initial coin offering op het laatste moment uitgesteld met een paar weken. De reden daarvoor is dat er op dit moment een kleine groep kopers benadeeld zou worden.

Seal is de onderneming van de broers Bart en Joris Verschoor. Zij willen een platform gebaseerd op blockchaintechnologie bouwen, waarbij de echtheid van bepaalde producten zoals luxegoederen wordt gewaarborgd.

Business Insider sprak vorige week uitgebreid met CEO Bart Verschoor over de plannen.

De startup had afgelopen zondag 33 miljoen euro op willen halen door hun Seal-token in de voorverkoop beschikbaar te maken, maar dat werd op het laatste moment uitgesteld.

“The Seal presale launch is postponed. THERE IS NO EVENT TODAY. I’m sorry to inform you on such short notice”, mailde Joël Happé, een van de initiatiefnemers, om 9:54 uur naar belangstellenden. Verdere toelichting ontbrak.

Identificatieproces opnieuw inrichten

CEO Bart Verschoor zegt nu dat het uitstel heeft te maken met de manier waarop het identificatieproces was ingericht. Geïnteresseerden konden eerst de cryptomunt aanschaffen, daarna vond de check van persoonsgegevens pas plaats.

"Dat gebeurde om marketingtechnische redenen", aldus Verschoor. "Er is een kans dat er een groepje mensen niet door het identificatieproces heen komt. Die zouden onterecht worden geblokkeerd en hun tokens kwijt zijn."

Volgens Verschoor kun je een ICO vergelijken met het lanceren van een raket. "Het moet in één keer goed zijn. Je kunt namelijk daarna geen grote aanpassingen meer doen. Vandaar dat wij uiteindelijk hebben besloten om dit technische mankement eerst aan te pakken."

Verschoor blijft positief en kijkt uit naar de volgende lancering: "Onze community blijft groeien, ondanks dit besluit. Wij laten zien dat we om ons publiek geven."

LEES OOK: Hoe je belasting betaalt over bitcoin en andere cryptomunten in 7 vragen