Premium content ophalen
  • Sebastien Borget is operationeel directeur van The Sandbox, het bedrijf dat vorige week voor zo’n 77 miljoen euro aan virtueel vastgoed heeft verhandeld in zijn metaverse.
  • Hij geeft aan waarom de prijzen van digitale eigendommen aan het stijgen zijn.
  • Ook bespreekt hij hoe de Web 3.0-economie kan leiden tot de creatie van nieuwe banen.
  • Lees meer: De metaverse: wat is het en wat kan je ermee?

De metaverse is een nieuwe hype in de techsector en is nauw gelieerd aan de cryptowereld. Het gaat om een virtuele omgeving waarin gebruikers zich met avatars kunnen begeven en waar je games kunt spelen. Maar je kunt er ook financiële transacties doen zoals het kopen en verkopen van virtueel vastgoed. Daarbij kan je betalen in cryptovaluta.

Een cryptobedrijf dat zich op de metaverse richt is The Sandbox. In de metaverse van deze aanbieder is in de eerste week van december voor omgerekend 77 miljoen euro aan virtueel vastgoed verkocht, volgens data van DappRadar.

De hype rond het begrip metaverse is gevoed doordat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg de naam van zijn bedrijf heeft omgedoopt tot Meta. Techbedrijven, investeerders en luxe-merken storten zich sindsdien op een ontluikende markt en analisten op Wall Street spreken al van een industrie met een potentiële waarde van duizenden miljarden dollars. 

Premium content ophalen